Thijs Verhoef Mar 17, 2024 7:31:21 PM 5 min read

Brandsom neemt Longrun over

Brandsom heeft concurrent Longrun overgenomen en wordt hiermee de grootste fashion performance marketplace specialist in de Benelux. Met deze overname krijgt het bedrijf ook toegang tot de infrastructuur Merchant of Record op Zalando. Dit maakt het voor Brandsom klanten mogelijk om direct en zonder gedoe te verkopen op Zalando en andere marketplaces. 

Brandsom-LongRun

Brandsom werd in 2019 opgericht in Utrecht en specialiseert zich in het opbouwen van merken op Europese marketplaces, zoals Amazon, Bol.com en Zalando. Zo helpt Brandsom met het opzetten van marketplace strategieën, integratie, onboarding, adverteren en content optimalisatie. Het bedrijf specialiseert zich in Fashion, Home & Garden en Consumer Products. Longrun, opgericht door Jeroen Berghauser Pont en Folkert Postma, is een marketplace specialist gespecialiseerd in mode met merken als Tramontana in zijn klantenbestand. Met de overname wordt Brandsom de grootste marketplace specialist in de Benelux op het gebied van fashion.


Merchant of Record
Voor de overname moesten klanten van Brandsom eerst zelf een verkoopaccount aanmaken om de integratie van hun producten te beginnen op de marketplaces. Met de overname van Longrun kan Brandsom een zogenaamde 'Merchant of Record' service aanbieden waarin merken gebruik kunnen maken van het verkoopaccount van Brandsom om direct hun producten te kunnen verkopen.


Brandsom wilde deze infrastructuur graag overnemen en besloot Longrun te benaderen voor een overname in januari. Na twee maanden gesprekken te hebben gevoerd, werd er een akkoord bereikt voor een directe overname. “Met ons nieuwe product Merchant of Record kunnen merken veel sneller live gaan op Zalando, één van de grootste fashion marketplaces in Europa", zegt Thijs Verhoef, CEO en Founder van Brandsom. Brandsom is in de nabije toekomst van plan om de Merchant of Record uit te breiden naar andere marketplaces met About You als eerste op de planning voor het tweede kwartaal van 2024. 
 
“Met ons nieuwe product Merchant of Record kunnen merken veel sneller live gaan op Zalando, één van de grootste fashion marketplaces in Europa"
Thijs Verhoef: CEO en Founder van Brandsom 
 
Win-win-winsituatie
Longrun gaat per direct over in Brandsom. Brandsom kan de klanten van Longrun helpen om hun marketplace strategieën naar het volgende niveau te brengen: "Wij zien het als een win-win-winsituatie, waar zowel de klanten, Brandsom en wij beter van worden”, zegt Folkert Postma CCO en founder van Longrun. Brandsom kan naast het helpen met het onboarden van de producten ook helpen met het adverteren en de merken beschikbaar maken op andere marketplaces. Voor de klanten van Brandsom wordt het nu nog makkelijker om hun producten online te krijgen op Zalando en binnenkort ook andere marketplaces. 


"Wij zien het als een win-win-winsituatie, waar zowel de klanten, Brandsom en wij beter van worden”
Folkert Postma: CCO en Founder van Longrun


Brandsom kijkt ook voor de toekomst naar mogelijkheden om het bedrijf verder uit te breiden: “Wij kijken altijd naar mogelijkheden om verder te groeien door strategische overnames”, zegt Thijs Verhoef. Voor nu gaat Brandsom druk aan de slag om zijn nieuwe product aan klanten aan te bieden en uit te breiden naar andere marketplaces. 

Neem contact op met Imco

Onze marketplace specialist Imco staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Imco contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20

Imco-jpg