Verkopen op de INNO marketplace

Ben jij een verkoper en zoek je naar een platform om je producten op te verkopen? Dan is INNO misschien wel iets voor jou! INNO biedt een online marktplaats aan voor professionele verkopers. Als verkoper bied je er jouw producten aan, onder hun eigen naam en voor eigen rekening. INNO houdt toezicht op de verkopen via de marketplace en faciliteert daarbij de communicatie tussen de verkopers en de klanten. INNO biedt zelf geen eigen artikelen aan op de marketplace, met uitzondering van Gift Cards. Maar wat is INNO precies? En wat zijn de voordelen van verkopen op INNO? Dat lees je allemaal in dit artikel. 

Wat is INNO?

INNO is een van oorsprong Belgisch warenhuis dat al sinds 1897 bestaat. Iedereen kan er terecht voor dames-, heren- en kinderkleding, woon- en vrijetijdsartikelen en nog veel meer. Naast de fysieke winkels, is INNO ook online sterk aanwezig. Als moderne omnichannel retailer en marketplace kan het zich meten met andere grote namen. 

Wat zijn de voordelen van verkopen op marketplace INNO?

Online marktplaatsen blijven maar stijgen in populariteit. Steeds vaker starten consumenten hun zoektocht op online marktplaatsen. Jouw producten verkopen via INNO geeft je daarnaast nog meer voordelen:

 • Je hebt direct een groot bereik. Zeer waarschijnlijk veel groter dan je met een eigen webshop behaalt.
 • Je profiteert van het uitstekende imago van INNO als A-merk. Je kunt daardoor zelfs op de marketingkosten voor je eigen bedrijf besparen.
 • Je hoeft niet exclusief op INNO te verkopen; het kan ook een prima extra afzetkanaal zijn waarmee je jouw online omzet sterk kunt vergroten.
 • Veel zaken zijn goed geregeld, dus daar hoef je jezelf niet druk om te maken: denk aan beveiliging, backup, betalingsfaciliteiten en nog veel meer.

Hoe maak je een account aan op INNO?

Wil je een account aanmaken om aan de slag te gaan via IMMO? Dan doorloop je eerst eenmalig een verificatieproces. Dat loopt via Stripe, de zakenpartner van IMMO die onder andere de betalingen regelt. Je dient onder andere de volgende essentiële informatie te verstrekken:

 • Bedrijfsnaam.
 • E-mailadres, URL en naw-gegevens van jouw bedrijf.
 • Naam en contactgegevens van de directeur/eigenaar/CEO of wettelijke vertegenwoordiger van jouw bedrijf.
 • Type bedrijf.
 • Kvk-nummer.
 • Btw-nummer.

Om je te registreren, heb je ook een aantal officiële documenten nodig. Verstuur deze alleen in afbeeldingsformaat jpg, jpeg, png of PDF:

 • ID-document. Kopieer de voor- en achterkant van een geldig identificatiedocument van de wettelijke vertegenwoordiger.
 • Een recent bankrekeningafschrift.
 • Bedrijfsregistratie: recent document waaruit de bedrijfsregistratie blijkt.
 • Belastingstatus: recent document waaruit de belastingstatus van jouw bedrijf blijkt. 

Zodra jouw informatie en de documenten geldig zijn bevonden, is je account succesvol geregistreerd. De volgende stap is de creatie en inrichting van jouw winkel in de IMMO omgeving.

Mandatory Product Attributes

INNO streeft naar een uniforme, duidelijke en makkelijk vindbare inregeling van de producten. Daartoe zijn een aantal Mandatory Product Attributes (MPA), oftewel verplichte productkenmerken opgesteld. Voor sommige velden is zowel een Franse als Nederlandse versie vereist. Dit zijn de MPA’s van IMMO:

 • Product categorie: de categorie waaronder het product komt te staan.
 • SKU: dit is je interne, unieke productnummer.
 • EAN: de bekende 13-cijferige EAN-code die elk artikel heeft.
 • Merk: vul hier het merk of de fabrikant van het product in. Dit komt boven de productnaam te staan. Je kunt de juiste merknaam selecteren uit een waardenlijst.
 • Naam: zorg voor een zo duidelijk mogelijke naam voor je producten. De productnaam mag niet de merknaam bevatten, omdat de merknaam er al apart boven komt te staan. De naam ben je verplicht zowel in het Nederlands als in het Frans op te geven. 

Mandatory Shop Fields

INNO vraagt ook om een aantal verplichte velden met informatie over jouw winkel, de Mandatory Shop Fields (MSF) in te vullen. Let op, voor alle drie de velden geldt dat je ze in drie talen moet invullen: Engels, Frans en Nederlands. Dit zijn de drie MSF’s van INNO:

 • Shop description: de omschrijving van jouw bedrijf, met bijvoorbeeld de USP’s, iets over de achtergrond en andere karakteristieken.
 • Shipping and delivery policy: probeer zo helder en volledig mogelijk te zijn. Welke levertijden kunnen je klanten verwachten bijvoorbeeld, welke kosten breng je daarvoor in rekening, in welke landen lever je, et cetera.
 • Return and refund policy: ook hier geldt, streef ernaar om zo helder en volledig mogelijk je beleid te verwoorden. Wat moet je klant allemaal doen om iets terug te sturen en/of geld terug te krijgen? 

De maximumlengte voor elk van de drie MSF’s is 5000 karakters. 

Marketplace vragen? Neem contact op met Brandsom!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het opzetten van jouw INNO marketplace shop, of heb je hier vragen over? Brandsom biedt een breed scala services op het gebied van marketplaces. Zoals hulp bij het onboarden van je producten, het opzetten van een advertentiecampagne, de vertaling en optimalisatie van product content en nog veel meer. Neem contact met ons op! Bel naar +31 (0)30 227 05 20, stuur een e-mail naar contact@brandsom.nl, of ga naar onze contactpagina.

Neem contact op met Ivo

Onze Inno specialist Ivo staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Imco contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Bel naar +31 (0)30 227 05 20

200429-140148-3534-RM-Ruben_May-1