Brandsom Jan 15, 2021 5:06:47 PM 5 min read

Verkopen op de marketplace van vidaXL

Ben jij merkeigenaar of (online) retailer en verkoop je producten voor in en om het huis? Dan is verkopen op de marketplace van vidaXL misschien iets voor jou! Lees hier alles over vidaXL en het verkopen van jouw producten op deze marketplace.

Over vidaXL

“Kan niet? Echt wel!” dat is de slogan van vidaXL. Het idee achter deze slagzin is dat het altijd beter − en goedkoper kan. VidaXL is dan ook een snelgroeiende, internationale online retailer. De populaire webshop heeft klanten in Europa, Australië en de Verenigde Staten. Naast een uitgebreid assortiment van eigen producten, biedt het platform ook producten van externe verkopers aan. Op de website kun je van alles kopen en verkopen voor in en om het huis. Denk bijvoorbeeld aan meubels, huishoudelijke apparaten, tuinartikelen, sportartikelen en dier- en babybenodigdheden.

Cijfers vidaXL

De basis voor vidaXL werd in 2006 gelegd, toen twee Nederlandse ondernemers, Gerjan den Hartog en Wouter Bakker, producten begonnen te verkopen via eBay. Dit bleek zo’n succes dat zij in 2008 een eigen webshop begonnen. In 2017 werd de vidaXL marketplace geopend: vanaf toen konden ook externe verkopers hun producten verkopen via de webshop. Nu, in 2021, is de vidaXL marketplace uitgegroeid tot een wereldwijd platform. 

Een aantal interessante cijfers op een rijtje:

  • 1550 medewerkers, verdeeld over 6 kantoren wereldwijd
  • totale magazijnruimte wereldwijd: 307.000 m²
  • 120 miljoen unieke bezoekers per jaar
  • ruim 61.000 eigen vidaXL-producten
  • actief in 31 webshops in Europa, Australië en de VS

Verkopen op de vidaXL marketplace

Zoals gezegd kun je sinds 2017 ook als externe verkoper jouw producten verkopen op de marketplace van vidaXL. 

De voordelen van verkopen via deze marketplace zijn: 

  • Groot bereik: de website wordt bezocht door maar liefst 120 miljoen unieke bezoekers per jaar. Die aantallen zul je met een eigen webshop waarschijnlijk nooit bereiken. 
  • Breed doelgroepbereik: door het grote assortiment heeft vidaXL een brede doelgroep opgebouwd; grote kans dat ook jouw doelgroep actief is op dit platform.
  • Verkoop over de grens: verkoop jouw producten in 27 Europese landen, of zelfs in de Verenigde Staten en Australië.
  • Lage commissiekosten: in vergelijking met andere marktplaatsen zijn de commissiekosten die je betaalt laag.

Jouw producten op vidaXL met behulp van een integrator

Nu vraag je je misschien af of het verkopen van jouw producten op vidaXL jou heel veel extra tijd kost. Gelukkig is het antwoord hierop: nee! In elk geval, niet als je gebruik maakt van een integrator. Je kunt vandaag nog jouw winkel- of webshopsysteem koppelen aan vidaXL door gebruik te maken van EffectConnect of ChannelEngine. 

Het voordeel hiervan: je hoeft dan niet handmatig al jouw producten in te voeren op vidaXL. De integrator synchroniseert automatisch al jouw producten en bijbehorende productinformatie. Ook kun je eenvoudig het hele verkoopproces beheren vanuit je huidige systeem. Je voorraad op vidaXL is altijd actueel en bestellingen worden automatisch in jouw systeem geplaatst. Jij kunt dus gewoon verder werken zoals je altijd doet en bespaart kostbare tijd!

Brandsom: de marketplace specialist

Wil je meer informatie over het verkopen van producten via vidaXL? Heb je hulp nodig bij het koppelen van je systemen? Als marketplace specialist helpen we je graag op weg! Wij helpen je van strategie tot onboarding van producten waarbij we samenwerken met verschillende integrators, waaronder EffectConnect en ChannelEngine. Klik op onderstaande pijl en neem contact op met een van onze specialisten

Pijl naar beneden (oranje)

Neem contact op met Imco

Onze Marketplace specialist Imco staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Imco contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Imco van Elk, Marketplace consultant, Amazon specialist