Thijs Verhoef Nov 16, 2023 11:24:23 AM 7 min read

Success story: Fable England

Success story: Fable England

De uitgebreide marktkennis van Brandsom heeft Fable England geholpen om de oversteek over de Noordzee te maken en haar producten ook op het vasteland van Europa te verkopen via Zalando. Met de hulp van Brandsom met het bijhouden van de voorraad en productoptimalisatie kon Fable England een grote verhoging in haar omzet zien. 

Strategie


Fable England is een sieraden- en accessoiresmerk. Het merk vertelt met zijn producten verhalen geïnspireerd op de Britse natuur en literatuur. Deze gevoelens komen tot uiting in hun prints, borduursels, sieraden, handtassen en accessoires gemaakt van veganistisch leer. Fable England verkocht eerst alleen haar producten op een eigen website en de Britse marketplaces Wolf & Badger en Debenham. 

Na een paar jaar exclusief in Engeland te hebben verkocht, kreeg Fable England grotere ambities en besloten ze ook dat ze willen uitbreiden naar het Europese vasteland. Zo begon het merk met het verkopen van zijn producten op Zalando. Ze kwamen erachter dat ze hiervoor hulp nodig hadden met de integratie van hun producten op de marketplace. Fable England wilde ook hun relatie met Zalando verbeteren en verder groeien op het platform. Zo besloten ze contact op te nemen met Brandsom. Bij Brandsom specialiseren wij ons om merken te helpen met groeien op verschillende marketplaces. 

Maandelijkse doelen & advertenties

Om de producten van Fable England online te krijgen op Zalando is natuurlijk een grote klus. Gelukkig zijn wij bij Brandsom specialisten op het gebied van fashion marketplaces en helpen wij graag merken te verkopen op marktplaatsen zoals Amazon, Bol.com en Zalando. Brandsom biedt een schaalbare oplossing met een betrokken consultant en verschillende specialisten op het gebied van advertenties, integratie en content. Brandsom weet precies wat er nodig is voor het onboardingproces naar de grootste marktplaatsen in Europa. Of je nu op zoek bent naar content optimalisatie, advertenties of uitbreiding naar nieuwe marktplaatsen in het buitenland. Bransom heeft Fable England geholpen met de onboarding van de producten op Zalando. Denk hierbij aan het vertalen en optimaliseren van de titels en omschrijvingen en het oplossen van errors als producten niet online komen. 

Om het onboardingproces zo soepel mogelijk te laten verlopen heeft Brandsom maandelijkse doelen gesteld die gehaald moesten worden.  Zo heeft Brandsom Fable England geholpen om hun producten volledig te integreren via ChannelEngine. Brandsom heeft ook besloten om een advertentiecampagne te starten om mensen zich ervan bewust te maken dat Fable England nu ook op Zalando verkrijgbaar is. Brandsom en Fable England hebben ook samengewerkt met verschillende Poolse influencers om meer aandacht voor het merk te krijgen.  Hiervoor is door Brandsom uitgebreid onderzoek gedaan om het juiste bedrag voor de campagne van Fable England vast te stellen. De advertentiecampagnes hebben resultaat gehad, zo is het aantal verkochte producten van Fable England in een jaar tijd met bijna 154 procent is gestegen op Zalando.

Onderzoek & succes


Toen de producten van Fable England online stonden was het werk voor Brandsom nog lang niet klaar. Nu was het aan ons de taak om ervoor te zorgen dat het verkoopproces op Zalando goed verloopt. Zo helpt Brandsom merken met het bijhouden van voorraad op de marketplaces en met het opzetten van een replenishment strategie. Hier is veel onderzoek voor expertise voor nodig en Brandsom helpt merken graag bij het optimaliseren van deze processen op marketplaces. Zo heeft Brandsom Fable England geholpen om onderzoek te doen naar de doelgroep voor het merk op Zalando. Door de producten die Fable England verkoopt, is het merk afhankelijk van de seizoenen. Zo is er in de lente meer animo voor de sjaaltjes die Fable England verkoopt en is er in de winter meer interesse in sieraden. Brandsom helpt de merken met  het voorspellen wanneer er meer voorraad op een marketplace nodig is. Uiteindelijk heeft Brandsom er samen met Fable England voor gezorgd dat het aantal retouren met bijna 40 procent is gedaald in een jaar tijd. 

Om alle processen op gang te krijgen en doelen te halen is goede communicatie van groot belang. Brandsom heeft daarom goed contact met klanten, zoals Fable England, hoog in het vaandel staan. Wij betrekken onze klanten nauw bij alle processen en houden ze goed op de hoogte van alle ontwikkelingen die wij tegenkomen in onze werkzaamheden en bevindingen. Op basis daarvan adviseert Brandsom merken wat de beste werkwijze is voor het merk. Met goede communicatie, onderzoek, expertise en medewerking van Fable England zijn de doelen die Fable England had opgesteld binnen zes maanden gehaald. Daarnaast had Fable England in het eerste jaar op Zalando een geweldige omzet behaald. De uitbreiding naar het Europese vasteland is zelfs zo goed gegaan dat ze een magazijn in Europa hebben geopend om het verkoopproces nog efficiënter te maken .

“Brandsom heeft ons heel goed geholpen om onze prestaties te verbeteren op Zalando. Het team is toegewijd en geweldig om mee samen te werken. Wij kijken ernaar uit om in de toekomst nog meer groeien in Europa op Zalando met Brandsom’s hulp.”

Ben jij een bedrijf of merk dat producten wilt gaan verkopen op marketplaces? Naast fashion werkt Brandsom ook met merken op het gebied van Home & Garden, Consumer Electronics en Consumable products. Kijk bijvoorbeeld naar ons succesverhaal over Brandsom’s samenwerking met Boska.  Interesse of vragen: neem dan contact met ons op via het contactformulier. 

Neem contact op met Imco

Onze marketplace specialist Imco staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Imco contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Imco van Elk, Marketplace consultant, Amazon specialist