Brandsom Sep 1, 2023 12:53:52 PM 13 min read

Succesvol adverteren op fonQ

Succesvol adverteren op fonQ

Ben jij een gepassioneerde merkeigenaar en/of verkoper van producten in de categorie Home & Living? En wil je met jouw producten een groter publiek bereiken? Dan is fonQ een perfecte optie. Deze Nederlandse marketplace is een van de grootste en snelst groeiende in Nederland en België. In dit artikel ontdek je waarom adverteren op fonQ een krachtige keuze is en hoe je de kansen optimaal benut om jouw producten er in de schijnwerpers te zetten.

Over fonQ

FonQ is een Nederlandse webwinkel met een enorm assortiment op het gebied van Home & Living. Het is één van de snelst groeiende marketplaces in Nederland en België. In 2021 werd fonQ bekroond met de prestigieuze titel 'Beste Webwinkel van het jaar' als onderdeel van de Shopping Awards. In Juni 2022 werden de Shopping Awards 2022 uitgereikt en fonQ is wederom de beste webwinkel in de categorie Wonen. Sinds de start in 2003 heeft fonQ gestaag de harten van interieur- en designliefhebbers veroverd. Met indrukwekkende cijfers zoals 3 miljoen bezoekers per maand en 2 miljoen verkochte producten per jaar. Daarnaast is fonQ meer dan alleen een winkel - het is voor velen een startpunt op zoek naar inspiratie en keuzehulp op het gebied van wonen.

Waarom kiezen voor fonQ?

Voor merkeigenaren en verkopers in de Benelux biedt het fonQ platform geweldige kansen om hun producten aan een breed publiek te presenteren. FonQ is een populaire en ook gezaghebbende marketplace in Nederland en België, met een groot en nog altijd sterk groeiend klantenbestand. Het platform richt zich op premium Home & Living producten, zoals meubels, woonaccessoires en doe-het-zelfartikelen. Dit maakt het een ideale keuze voor merkeigenaren die zich richten op deze specifieke categorieën.

Daarnaast is fonQ een fantastische keuze voor merkeigenaren die bijvoorbeeld al verkopen op andere marketplaces zoals Amazon of Blokker, maar hun aanwezigheid in de Benelux willen vergroten. Daar komt nog bij dat fonQ een gebruiksvriendelijk platform is, en een uitstekende klantenservice biedt. Dat draagt natuurlijk ook bij aan de aantrekkelijkheid voor zowel nieuwe als ervaren verkopers.

Waarmee onderscheidt fonQ zich?

FonQ onderscheidt zich van andere webwinkels en marketplaces met de nadruk op hoge kwaliteit; niet alleen van de producten, maar ook van de content. FonQ stelt dat waardevolle, uitgebreide informatie keuzestress bij de klant wegneemt en op die manier bijdraagt aan een hogere conversie. Concreet betekent dat: complete, duidelijke en overtuigende content over je producten. FonQ helpt je daarmee op weg met templates, per segment: meubels, woonaccessoires, tuin, koken en tafelen, vloerkleden, bedtextiel en verlichting.

Adverteren op fonQ: de mogelijkheden

FonQ biedt verschillende advertentiemogelijkheden om je producten onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. Dit zijn enkele opties die je kunt overwegen:

Gesponsorde producten

Gesponsorde producten zijn advertenties die verschijnen in de zoekresultaten, op lijstpagina’s of op de productpagina's van fonQ. Je betaalt per klik op je advertentie, wat betekent dat je alleen betaalt als een klant daadwerkelijk geïnteresseerd is in je product. Dit maakt het een kosteneffectieve manier om je producten te promoten.

FonQ is niet alleen een winkel, maar ook een startpunt voor zoektochten in Home & Living. Het platform heeft veel data en weet daardoor precies wie jouw potentiële klanten zijn. Met Sponsored Products kun jij hier als partner optimaal van profiteren.. De beschikbare posities zijn de homepagina, productpagina's (PDP), categoriepagina's (PLP) en zoekresultaten.

Banner advertenties

Banner advertenties zijn visueel aantrekkelijke advertenties die op verschillende plekken op de fonQ-website kunnen worden weergegeven. Ze zijn ideaal om je merk onder de aandacht te brengen en je producten op een opvallende manier te presenteren.

Er zijn natuurlijk talloze strategieën die je kunt toepassen in jouw campagnes. Denk aan het lanceren van nieuwe collecties, het boosten van bestsellers, het uitlichten van producten met grote voorraden of seizoensgebonden en actiegerichte advertenties.

Email marketing

FonQ biedt ook de mogelijkheid om je producten te promoten via hun e-mailnieuwsbrieven. Dit is een effectieve manier om een groot aantal potentiële klanten te bereiken en hen op de hoogte te stellen van je aanbiedingen en promoties.

Starten op fonQ in 5 stappen

  1. Aanvraag: na je aanvraag checkt fonQ aan de hand van een aantal criteria of je een match bent. Dit is waar ze onder andere naar kijken: sluit jouw aanbod aan op de bestaande categorieën, kun je voor jouw producten hoogwaardige content aanleveren, kun je Nederlandse klantenservice leveren, et cetera. Bekijk de volledige fonQ checklist hier.
  2. Shop aanmaken: na een akkoord van fonQ maken zij een shop voor je aan en kun je aan de slag.
  3. Assortiment toevoegen: voeg je producten, prijzen en voorraad toe.
  4. Start met verkopen: via het handige fonQ dashboard.
  5. Facturatie en uitbetaling: fonQ betaalt op de 1e en 15e van elke maand. Een overzicht van je betalingen zie je in jouw dashboard.

Tips voor succesvol adverteren op fonQ

Om je op weg te helpen om het meeste uit je advertenties – en uiteindelijk uit je verkoop – op fonQ te halen, hebben we een aantal tips voor je samengesteld:

  • Optimaliseer je productpagina's: zorg ervoor dat je productpagina's aantrekkelijk en informatief zijn, met duidelijke afbeeldingen en beschrijvingen. Dit vergroot de kans dat klanten op je advertenties klikken en uiteindelijk een aankoop doen.
  • Gebruik de juiste zoekwoorden: doe onderzoek naar de zoekwoorden die relevant zijn voor je producten en gebruik deze in je advertenties en productpagina's. Dit helpt om je zichtbaarheid in de zoekresultaten van fonQ te vergroten.
  • Stel een realistisch budget in: bepaal vooraf hoeveel je wilt uitgeven aan je advertenties op het platform en houd je aan dit budget. Dit helpt je om je uitgaven onder controle te houden en dat kan bijdragen aan een positieve return on investment (ROI).
  • Monitor je prestaties: hou de prestaties van je advertenties nauwlettend in de gaten en pas je strategie aan op basis van de resultaten. Zo optimaliseer je jouw advertentie-uitgaven en haal je het beste uit je campagnes.

Kortom, adverteren op fonQ kan een uitstekende manier zijn om je verkoop in de Home & Living sector te stimuleren en je merk onder de aandacht te brengen bij een breed publiek in Nederland en België. Door de mogelijkheden van het platform te benutten en de bovenstaande tips te volgen, kun je succesvol adverteren op fonQ en je verkoop een boost geven.

Brandsom: jouw partner voor succesvol verkopen en adverteren op fonQ

Overweeg jij om te starten met verkopen en adverteren op fonQ? Een specialist kan je helpen bij alle onderdelen van het proces. Brandsom heeft jarenlange ervaring met het ondersteunen van merkeigenaren en verkopers op diverse marketplaces, waaronder fonQ.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van adverteren en verkopen op fonQ en hoe Brandsom je hierbij kan helpen? Neem dan contact met ons op! Samen ontdekken we de kansen voor jouw merken en producten op fonQ, om te zorgen voor een succesvolle verkoop.

 

 

 

 

Neem contact op met Matthijs

Vul het formulier in en laat Matthijs contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Matthijs