Imco van Elk Jan 24, 2024 2:12:19 PM 8 min read

The BOSKA success story

Boska Success Story

De uitgebreide marketplace kennis van Brandsom heeft BOSKA geholpen om van een traditioneel business-to-business bedrijf (B2B) over te stappen naar het direct bedienen van hun eindklanten in heel Europa. Met een verschuivende markt en merken die hun producten al direct aan de consument verkopen, zocht BOSKA naar een direct-to-consumer bedrijfsmodel (B2C) via marketplaces. Met de hulp van Brandsom kon BOSKA zijn omzet verhogen door het optimaliseren en vertalen van de productinformatie. 

BOSKA maakt verschillende food tools en gelooft dat kwaliteit gelijkstaat aan duurzaamheid. Hun doel is daarom om producten te ontwerpen die een leven lang meegaan. Het verhaal van BOSKA begon meer dan 120 jaar geleden in de buurt van Gouda, in Nederland, waar smid Willem Bos zijn eerste kaasgereedschappen maakte voor lokale boeren. Sindsdien is het de familietraditie om leuke en slimme keukengerei te maken voor mensen om optimaal van kaas, pizza en andere voedingsmiddelen te genieten. Of je nu snijdt, raspt, grilt of smelt, de hoogwaardige gereedschappen van BOSKA helpen je om heerlijk eten op tafel te zetten.

Boska

BOSKA was vroeger een traditioneel B2B-bedrijf dat hun food tools aan retailers in verschillende landen verkocht. Met de verschuivende markt en concurrenten die al direct-to-consumer model hadden, wilde BOSKA ook de overstap maken naar het nieuwe bedrijfsmodel maken. Dit wilde het bedrijf doen door hun producten via marketplaces te verkopen en hun eindklanten zo zelf te bedienen. Om van een B2B-mentaliteit naar een B2C-georiënteerd bedrijf te veranderen, had BOSKA hulp nodig om de beste strategie en benodigde middelen hiervoor te bepalen.

 

                  https://blog.brandsom.nl/hs-fs/hubfs/Boska%20Directe%20Verkoop.png?width=830&name=Boska%20Directe%20Verkoop.png

 

Brandsom is een full-service marketplace specialist in Home & Living die zorgt voor marketplace integratie. Wij helpen merken te verkopen op marktplaatsen zoals Amazon, Bol.com en Zalando. Brandsom biedt een schaalbare oplossing met ondersteuning op aanvraag van een toegewijde marketplace consultant. Met tientallen integraties van merken op marketplaces in het verleden, weet Brandsom precies wat er nodig is om het onboardingsproces naar de grootste marketplaces in Europa goed te laten verlopen. Of je nu op zoek bent naar content optimalisatie, advertenties of uitbreiding naar nieuwe marketplaces in het buitenland, Brandsom kan je helpen met de strategie, operatie, organisatie en integratie van je merk op verschillende marktplaatsen.

 

                                        https://lh4.googleusercontent.com/93kcD2aTK2ekQlIrgkDE9X0UrCmJvLVFDPbctaNse1ErAoIuALo7S5VwalwBYGZW1ICa99rTk84eD8lozqd0_pqVyz2lMqjuGq9FaOM4EmJ9yLnKFpG89BeksjZ_EFvwF29-f2CC

 

Brandsom wees een toegewijde marketplace expert toe aan BOSKA om te helpen met het opzetten van de marketplaces. Om de controle over het merk terug te nemen, moest een overgang van leverancier naar verkoper plaatsvinden. Zodra BOSKA de controle had over hun eigen producten, creëerde, vertaalde en optimaliseerde Brandsom alle productinformatie om de organische vindbaarheid van BOSKA's producten te verhogen. Brandsom deelde zijn marketplace kennis met de interne teams van BOSKA. De eerste opzet van de advertenties werd beheerd door Brandsom, maar werd al snel onderdeel van de dagelijkse taken van BOSKA's eigen online marketingteam. Daarnaast hielp Brandsom BOSKA ook met het vertalen van hun merkervaring naar marketplaces door het opzetten van de brandstore en het optimaliseren van de A+ content. Op deze manier kunnen klanten de sterke branding ervaren waar BOSKA om bekend staat, wat verder hielp om de merkbekendheid van BOSKA te vergroten.

 

                                https://lh5.googleusercontent.com/o-cvHbr8F4tSpteZ6MuWezWHjzkTIufDZPhbctZked1HjtdsUDp9Kl4v4anw3LCiwN62lA-98Ky1VMp98fdMfFPshfY5IkNNVDY7IRNMyeafLOy07uzfCf85P-8-xh-AK-FASLBW

 

De nauwe samenwerking tussen BOSKA en Brandsom resulteerde in de uitbreiding van het merk naar zestien verschillende marketplaces in acht verschillende landen. Constante investeringen in marketplaces zorgden ervoor dat er jaar na jaar met het nieuwe B2C model een constante groei in omzet te zien was.

Benieuwd hoe jouw merk kan groeien op marktplaatsen en welke strategie bij jouw merk past? Neem contact op met de marketplace consultants van Brandsom om te ontdekken wat wij kunnen doen om jouw merk naar het volgende niveau te helpen groeien.

Neem contact op met Imco

Onze marketplace specialist Imco staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Imco contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20

imco