Brandsom Dec 21, 2021 1:22:26 PM 14 min read

Adverteren op GALERIA

Diensten (5) [3]-1

 

Heb je plannen om internationaal te groeien? Dat kan door als kleine retailer te verkopen en adverteren op GALERIA’s marketplace. Ook voor Nederlanders is GALERIA geen onbekende naam. De fysieke winkels ken je vast wel als GALERIA Karstadt Kaufhof. Natuurlijk heeft dit grote warenhuis ook een online shop voor zowel bezoekers als externe verkopers. 

 

GALERIA Karstadt Kaufhof is een sterk merk. Maar liefst 90 procent van de Duitsers geeft aan bekend te zijn met de naam. Dat biedt dus kansen voor jou als verkoper. Dus denk je eraan om een nieuwe afzetmarkt te vinden buiten Nederland? Kijk dan zeker even rond op GALERIA. De website heeft een groot bereik en veel bezoekers.

 

Inhoud artikel:


Als je graag meteen goed van start gaat, neem dan contact op met Brandsom. Wij zijn de marketplace specialist en geven je advies over verkopen op marketplaces, in zowel binnen- als buitenland helpen wij je graag verder. Klik op onderstaande pijl en neem direct contact op met een van onze specialisten.

Pijl naar beneden (oranje)

 

Nog even een klein inkijkje in GALERIA

Karstadt Warenhaus GmbH, gevestigd in Essen, is een Duitse warenhuisketen. De twee bedrijven GALERIA Kaufhof GmbH en Karstadt Warenhaus GmbH werken sinds november 2018 nauw samen. Vanaf maart 2019 verschenen Karstadt en Kaufhof onder de gemeenschappelijke naam GALERIA Karstadt Kaufhof in het Duitse straatbeeld. Dit geldt inmiddels ook voor de website. 

 

Aan het grote en diverse aanbod van de website is te zien dat het gaat om een warenhuis. De website zit goed in elkaar en is gebruiksvriendelijk. Op de website van GALERIA vind je: 

 

 • dameskleding;
 • herenkleding;
 • kinderkleding;
 • speelgoed;
 • schoenen;
 • tassen, koffers en accessoires, zoals portemonnees;
 • sportkleding en -uitrusting;
 • keukengerei en huishoudelijke apparatuur;
 • meubelen;
 • technologieproducten;
 • horloges en sieraden;
 • make-up en huidverzorging;
 • reisartikelen. 


Er zijn dus veel categorieën waarmee jij kan adverteren op GALERIA. Kijk bij de concurrenten hoe zij het doen en laat je inspireren. De consultants van Brandsom helpen je graag verder met de uitrol van de verkoop- en advertentiestrategie.

 

Hoe meld je je aan?

Om te adverteren op GALERIA, is het allereerst belangrijk om op het platform aanwezig te zijn. Het proces verloopt in de volgende stappen:

 

#1 Aanmelden bij de partnermanager

Aanmelden doe je door een nette mail te sturen naar de partnermanager, via het adres partner@GALERIA-marktplatz.de. Vraag in je mail om een partnersamenwerking, zodat je verzoek beoordeeld kan worden. Geef aan met welke producten jij wil adverteren op GALERIA. Deze horen binnen de genoemde categorieën te vallen. 

 

#2 Stel een contract op

Als GALERIA ook interesse heeft, ben je partner bij het online platform van de Duitse warenhuisketen. Tijd om te gaan verkopen! De volgende stap is het maken van een contract voor de samenwerking. De basis van de afspraak is, dat jullie elkaar ondersteunen om van de afzet een succes te maken. 

 

#3 Producten uploaden 

Als het contract rond is, kun je de producten in het systeem van de webshop laden. Maak de productinformatie zo overzichtelijk mogelijk, zodat bezoekers graag naar jouw productpagina’s kijken. Bovendien ben je zo beter vindbaar. Zorg dat onderstaande informatie duidelijk in beeld is:

 

 • Naam van het product: Maximum aantal karakters is 56. Slechts 28 karakters worden op alle pagina’s getoond. Het mag geen merknaam bevatten, want die wordt al boven de productnaam weergegeven.
 • Productomschrijving: Omschrijf je product zo specifiek en gedetailleerd mogelijk. Zorg dat je hierin geen referenties naar andere producten opneemt en dat je rekening houdt met SEO-regels. De maximale lengte van de productomschrijving is 5000 karakters, inclusief spaties.
 • Kledingmaat: Ook deze moet je verplicht invoeren. Vermeld op GALERIA altijd de Europese maten. Franse, Italiaanse of Britse maten zijn niet toegestaan.
 • Afbeeldingen: De aanbevolen afmetingen voor afbeeldingen zijn 1400 pixels breed en 1600 pixels hoog. De bestanden mogen maximaal 6 MB zijn en op zijn minst een vooraanzicht en volledige weergave bevatten. De achtergrond moet wit, beige of grijs zijn en mag geen logo’s bevatten. Verkoop je badkleding of ondergoed? Wees je dan bewust van het feit dat kind-modellen niet zijn toegestaan.

 

#4 Adverteren

De vierde en laatste stap om de verkoop een boost te geven, is het adverteren op de Duitse marktplaats. Hieronder lees je hoe je jouw advertentiecampagne op GALERIA tot een succes maakt.

 

Succesvol adverteren op GALERIA

Om nog meer bezoekers naar jouw producten te trekken, is het mogelijk om te adverteren op GALERIA. Er zijn diverse mogelijkheden om naamsbekendheid te krijgen op de online marketplace. Wat kun je doen om succesvol te adverteren op GALERIA?

 

 • Banners: Via GALERIA kun je als verkoper bereik via banners inkopen, die dan op diverse websites worden getoond. Op de banners staan jouw producten. De mensen die erop klikken komen direct op jouw merkenpagina terecht.

 

 • Affiliate links: Externe partijen, bloggers en marketeers hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van affiliate links. De links zijn als tekstlinks in de website te integreren. Hiermee zorg je ervoor dat bezoekers direct naar jouw producten gaan als ze op de link klikken. Als bijvoorbeeld een blogger de affiliate link in zijn/haar content verwerkt, dan krijgt die persoon een vaste commissie van 4 procent wanneer op die manier extra verkopen worden gegenereerd. Dit geldt voor alle productgroepen. 


GALERIA doet dit niet helemaal zelf. Hiervoor werken zij samen met een externe partner, marketingbureau Awin.com. Aanmelden voor adverteren op GALERIA verloopt dus ook via deze partij.

 

Maak van adverteren op GALERIA een succes door hulp in te schakelen. Neem contact op met een consultant van Brandsom

Ben jij klaar om te groeien dankzij jouw nieuwe afzetmarkt in Duitsland? Verkopen op GALERIA is dé gelegenheid bij uitstek om hiermee aan de slag te gaan. Als je een vliegende start wil maken, dan is het zeker goed om hulp van specialisten in te schakelen. Neem contact op met Brandsom als je meer wilt weten. Wij zijn de specialisten op het gebied van online marketplaces in binnen- en buitenland. 

 

Onze consultants kunnen je bijvoorbeeld helpen met het contacteren van GALERIA, het inladen van jouw productaanbod op de marketplace en het optimaliseren van je marketplace SEO. Brandsom heeft bewezen expertise in het onboarden van merken op marketplaces wereldwijd Daarnaast zijn we gecertificeerd partner van Tradebyte, de integratiepartner van GALERIA. 


Succes begint met een goede strategie en daar weten de marketplace consultants van Brandsom alles van. Vind meer informatie en een kostenoverzicht op onze homepagina, bekijk onze servicepagina, neem contact op via  / 030-2270520 of vul onderstaand contactformulier in en vraag vrijblijvend een gesprek aan.

Neem contact op met Imco

Onze GALERIA specialist Imco staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Imco contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Imco van Elk, Marketplace consultant, Amazon specialist