Brandsom Jul 24, 2020 10:21:10 AM 8 min read

Adverteren op Mirapodo

Mirapodo.de is een populaire Duitse fashionwebsite, met de focus op schoenen. Naast damesschoenen, herenschoenen en kinderschoenen, verkoopt de webshop ook dames- en herenkleding, tassen, accessoires en meer. 

Als externe verkoper kun je al jouw fashion-items verkopen op Mirapodo. Maar de concurrentie binnen deze webshop is groot. Adverteren op Mirapodo zet jouw producten extra in de spotlight: meer mensen zien jouw producten, je verkoopt meer en verhoogt je opbrengst. Klinkt dit als muziek in jouw oren? Lees dan hier alles wat je moet weten over adverteren op de marketplace Mirapodo.

Meer weten over fashion marketplaces? Bezoek dan onze blog.

Over Mirapodo

Mirapodo is Duitslands grootste online schoenenwinkel. Het assortiment van de webshop bestaat uit meer dan 150.000 schoenen van meer dan 1.400 merken. Naast schoenen kun je op de website ook andere mode-artikelen kopen. 

De webshop is een dochteronderneming van de Otto-group, bekend van de populaire fashion website Otto. Net als op Otto, kun je op Mirapodo als externe verkoper je producten aanbieden. En met maar liefst 7 miljoen actieve klanten en 21 miljoen websitebezoekers per maand, is dat voor veel modemerken erg interessant.

Wie zijn de klanten van Mirapodo?

Voordat je gaat investeren in het adverteren op Mirapodo wil je natuurlijk weten of de klanten van Mirapodo overeenkomen met jouw beoogde doelgroep. Daarom hieronder enkele feiten over de klanten van deze webshop:

 • De overgrote meerderheid (86%) van de klanten is vrouw.
 • De grootste groep klanten is tussen de 25 en 44 jaar oud.
 • De gemiddelde klant van Mirapodo is een 36 jaar, getrouwd en heeft 2 kinderen.
 • De gemiddelde klant van Mirapodo heeft een gezinsinkomen van netto €3.000,- per maand.
 • Klanten van Mirapodo zijn veel online en doen aankopen voornamelijk via hun smartphone.

Waarom adverteren op Mirapodo?

De belangrijkste redenen om te adverteren op Mirapodo:

 • Klanten die de website van Mirapodo bezoeken, hebben al de intentie om schoenen of andere fashion-items te kopen. Je hoeft ze dus niet over te halen om geld te besteden, alleen om geld te besteden aan jouw producten.
 • Door het grote assortiment en de hoge mate van concurrentie is het moeilijk om onbetaald op te vallen. Het aantal mensen dat organisch (onbetaald) jouw producten te zien krijgt, is laag.
 • Door te adverteren krijgen jouw producten betere zichtbaarheid; je verkoopt meer en de totale opbrengst uit deze marketplace stijgt.
 • Mirapodo biedt verschillende mogelijkheden om te adverteren voor elk budget.
 • Met 'My Brand' van Mirapodo krijg je inzicht in de effecten van jouw campagnes. Je weet zo direct wat je investering oplevert en hoe je je campagnes kunt verbeteren. 

Verschillende advertentiepakketten

Mirapodo biedt verschillende advertentiepakketten aan:

 • een 'Starters'-pakket voor merken met een klein advertentiebudget, of verkopers die eerst willen kijken wat het effect van adverteren op Mirapodo eigenlijk is, en
 • een 'Allround Deluxe'-pakket voor de merken die het graag groots aanpakken. 

Het verschil tussen de pakketten zit hem in het aantal impressies: hoe duurder het pakket, hoe meer klanten van Mirapodo jouw display-advertentie te zien krijgen op de website. 

Adverteren op Mirapodo: extra opties

Daarnaast kun je alle pakketten aanvullen met verschillende extra opties, waaronder:

 • Sponsored products: jouw producten eindigen hoger in de zoekresultaten op de website.
 • Push-notificaties: klanten die de Mirapodo-app hebben gedownload, krijgen een push-notificatie op hun startscherm.
 • Nieuwsbrief: in de nieuwsbrief van Mirapodo kun je teasers, artikelen of display-advertenties plaatsen.
 • Influencer marketing: je kunt via Mirapodo een influencer boeken met veel volgers op social media. Deze influencer maakt reclame voor jouw producten in de vorm van foto's of video's op haar of zijn socialmedia-pagina.
 • Social media: je kunt met foto's of video's adverteren op de Instagram- of Facebookpagina van Mirapodo. 
 • Print: ook kun je jouw producten laten opnemen in het reclamedrukwerk van Mirapodo. Mirapodo verstuurt maandelijks geadresseerd reclamedrukwerk aan 2000 tot 6000 klanten.

Verschillende vormen van content

Daarnaast kun je wanneer je adverteert bij Mirapodo voor verschillende vormen van content kiezen, denk bijvoorbeeld aan:

 • Influencer content: wanneer je kiest voor influencer marketing worden jouw fashion-items gedragen en aanbevolen door influencers.
 • Redactionele content door Mirapodo: jouw schoenen en kleding worden gedragen door modellen van Mirapodo. Mirapodo zorgt voor foto- en/of filmmateriaal.
 • Still-fotografie door Mirapodo: fotografen van Mirapodo maken eenvoudige afbeeldingen van uw producten in een stijlvolle omgeving.
 • Eigen fotomateriaal (gratis).

Meer weten over adverteren op Mirapodo?

Verkopen op Mirapodo biedt veel kansen. Om succesvol te zijn als externe verkoper op deze marketplace, heb je echter een goede strategie nodig. Daarnaast is het optimaal inzetten van de marketingtools van Mirapodo cruciaal. Adverteren op Mirapodo heeft alleen zin als dit ook daadwerkelijk tot meer verkoop leidt. Hierbij helpen de marketplaces specialisten van Brandsom je graag! Klik op de onderstaande pijl en neem contact op met een van onze specialisten.

Pijl naar beneden (oranje)

 

Neem contact op met Imco

Onze Mirapodo specialist Imco staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Imco contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Imco van Elk, Marketplace consultant, Amazon specialist