Brandsom Mar 19, 2021 2:51:40 PM 8 min read

Cdiscount Fulfilment: geef jouw logistieke proces uit handen

Cdiscount is de grootste online discounter van Frankrijk en staat bekend om zijn goede prijzen. Als externe verkoper kun je jouw producten op deze site aanbieden. Dat heeft verschillende voordelen, waaronder het feit dat je in één klap een enorm bereik hebt onder klanten in Frankrijk, België, Duitsland, Spanje en Italië. Wanneer je als partner producten op Cdiscount verkoopt, kun je ook kiezen voor Cdiscount Fulfilment: je laat de orderafhandeling van jouw bestellingen dan door de webshop uitvoeren. Meer over verkopen via de marketplace van Cdiscount en Cdiscount Fulfilment lees je hier.

Cdiscount: de one-stop-shop voor koopjesjagers 

Je kunt Cdiscount zien als een online warenhuis voor koopjesjagers. Op de site kun je namelijk allerlei soorten producten kopen of verkopen: van meubels en huishoudelijke apparaten tot beautyproducten en accessoires, en van elektronica tot dierproducten. Naast deze producten bieden ze ook mobiele telefoonabonnementen, elektriciteitscontracten en vakanties aan op de site. 

Wat je dus ook verkoopt: grote kans dat je het op Cdiscount kunt aanbieden. Wel moet je zeker weten dat je een goede deal kunt bieden, want dat is waar de bezoekers van Cdiscount met name naar op zoek zijn. 

Voordelen verkopen op marketplace van Cdiscount

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom verkopen via de marketplace van Cdiscount voor jou interessant kan zijn:

 • zeer populaire webshop in Frankrijk;
 • verkoop in één klap in Frankrijk, België, Duitsland, Spanje en Italië;
 • vergroot je bereik dankzij meer dan 10 miljoen bezoekers per maand;
 • veel verschillende productcategorieën: wat je ook verkoopt, grote kans dat je hier op deze site kunt aanbieden;
 • mogelijkheid om te kiezen voor Fulfilment door Cdiscount.

Dropshipping of Fulfilment door Cdiscount?

Heb je interesse in het verkopen van jouw producten via Cdiscount? Bedenk dan goed hoe je de afhandeling van jouw bestellingen wilt regelen. Dit kan via dropshipping of Fulfilment door Cdiscount

Kies je voor dropshipping, dan gebruik je Cdiscount alles als een extra verkoopplatform. Je profiteert van het grote bereik en verkoopt eenvoudig aan klanten in Frankrijk, België, Duitsland, Spanje en Italië. Je producten blijven in jouw eigen magazijn opgeslagen en wanneer een klant een product van jou koopt, stuur jij die direct naar de klant, zonder tussenkomst van Cdiscount. Ook retourzendingen handel je zelf af. 

Kies je voor Cdiscount Fulfilment? Dan sla je jouw producten op in het magazijn van Cdiscount, waarna het bedrijf al jouw bestellingen afhandelt. Cdiscount regelt het voorraadbeheer en het verpakken en verzenden van al jouw bestellingen. Ook de retourzendingen handelt door Cdiscount af. 

Voordelen Cdiscount Fulfilment voor jou als verkoper

Kies je voor Fulfilment by Cdiscount, dan heeft dat enkele voordelen voor jou als verkoper: 

 • Lagere kosten: je betaalt Cdiscount uiteraard voor het afhandelen van jouw Fulfilment. Toch kan dit jou in veel gevallen aan het einde van de streep kosten besparen. Dit komt door de lagere opslagkosten doordat je (een deel van) jouw producten in het magazijn van About You opslaat en lagere verzendkosten hebt. Heb je personeel in dienst voor het afhandelen van bestellingen? Dan kun je ook daarop besparen.
 • Tijdbesparing: een belangrijke reden om te kiezen voor Fulfilment by Cdiscount is dat dit je enorm veel tijd bespaart. Jij of jouw personeel hoeft geen tijd meer te besteden aan het inpakken en verzenden van jouw producten, of het afhandelen van retourzendingen.
 • Flexibiliteit: kun jij jouw klanten altijd bedienen? Ook als je zelf vrij bent of op vakantie? Als je jouw Fulfilment door Cdiscount laat afhandelen, weet je dat je producten altijd worden verstuurd, ook als jij tijdelijk niet beschikbaar bent, of jouw personeel tijdelijk niet beschikbaar is.
 • Kennis en ervaring: ‘schoenmaker blijf bij je leest’: een oude uitdrukking die nog steeds van toepassing is. Het uitvoeren van de logistieke afhandeling van bestellingen is een ingewikkeld proces. Het vormgeven en uitvoeren van dat proces is niet voor iedereen weggelegd. Als je dit door een professionele partij met veel kennis en ervaring laat uitvoeren, weet je zeker dat je er zelf geen omkijken naar hebt en dat het proces voor jou en jouw klanten probleemloos verloopt.

Voordelen Fulfilment via Cdiscount voor jouw klant 

Fulfilment by Cdiscount heeft ook een aantal voordelen voor jouw klant:

 • Lagere verzendkosten en snellere verzending: in veel gevallen is verzending via Cdiscount voor de klant goedkoper en sneller
 • Klantenservice: als je gebruikmaakt van Fulfilment by Cdiscount, dan kunnen jouw klanten ook gewoon contact opnemen met de klantenservice van Cdiscount, die 7 dagen per week beschikbaar is in de plaatselijke taal. 

Over Brandsom

Heb je interesse in het verkopen van jouw producten via de Franse marketplace Cdiscount? En ben je benieuwd of Cdiscount Fulfilment iets voor jou is? Of heb je hulp nodig bij het schakelen van jouw verkoopsysteem met het systeem van de online marktplaats? Als marketplace specialist en integrator specialist denken we graag met je mee! Klik op onderstaande pijl en neem contact op met een van onze specialisten

Pijl naar beneden (oranje)

Neem contact op met Imco

Onze Marketplace specialist Imco staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Imco contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Imco van Elk, Marketplace consultant, Amazon specialist