Brandsom Mar 18, 2021 1:24:00 PM 10 min read

Fulfilment by About You

Operation (3) [3]

About You is een van de snelst groeiende e-commerce-bedrijven in Europa. Ben jij merkeigenaar of heb je een (online) kledingwinkel? Dan kun je jouw kleding verkopen via de marketplace van About You. Hierbij kun je ervoor kiezen om de logistieke verwerking zelf uit te voeren, of dit overdragen via ‘fulfilment by About You’. 

 

Inhoud artikel: 

 

Wil je meer weten over dit modebedrijf, waarom je op dit platform zou moeten verkopen en wat de voordelen zijn van fulfilment by ABOUT YOU? Lees dan snel verder of klik op onderstaande pijl en neem direct contact op met een van onze specialisten!

Pijl naar beneden (oranje)

 

Verkoop jouw kleding via de About You marketplace

About You is een Duitse online modewinkel die is gevestigd in Hamburg, Duitsland. Het bedrijf werd opgericht als dochteronderneming van Otto Group, maar is nu een portefeuillebedrijf. About You biedt producten aan binnen een breed scala aan modeartikelen, waaronder accessoires, kleding en schoenen. 

 

De webwinkel richt zich vooral op jongeren en wil de klassieke winkelervaring digitaliseren door een inspirerende en gepersonaliseerde winkelervaring aan te bieden via de smartphone. Naast Duitsland is de retailer actief in 14 andere Europese landen, waaronder Nederland en België. 

 

Voordelen verkopen op About You

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom verkopen via de marketplace van About You interessant kan zijn voor jou: 

 

 • populaire, snelgroeiende webshop;
 • 26 miljoen actieve gebruikers per maand;
 • verkoop eenvoudig internationaal in maar liefst 14 Europese landen;
 • populair onder een jonge doelgroep;
 • mogelijkheid om fulfilment aan About You over te laten.

 

 

Dropshipping of Fulfilment by About You?

Wanneer je als third party seller producten verkoopt via About You kun je kiezen voor het Dropshipping-model of het Fulfilment-model

 

Kies je voor dropshipping dan houd je je eigen producten op voorraad en regel je zelf de volledige logistieke afhandeling. Wanneer een klant een product van jou koopt via de marketplace van About You, verstuur jij het product rechtstreeks naar deze klant. Retourzendingen worden direct naar jou gestuurd en handel je ook volledig zelf af. Je hebt zelf de volledige controle en eigendom over je productassortiment. Kortom, About You fungeert in dit geval enkel als (extra) verkoopplatform.

 

Kies je voor Fulfilment by About You dan blijf je net zo goed eigenaar van jouw producten en mag je nog steeds zelf bepalen welke producten je aanbiedt en welke niet. Het verschil zit hem in de opslag en logistieke afhandeling. Wanneer je kiest voor Fulfilment by About You sla je jouw producten op in het magazijn van About You en verzorgt de webwinkel de volledige logistieke afhandeling en eventuele retourzendingen. 

 

Voordelen van Fulfilment by About You

Aan fulfilment by About You zijn natuurlijk kosten verbonden, toch zijn er ook veel voordelen aan het uitbesteden van jouw orderafhandeling. 

 

 • Lagere opslagkosten: hoewel er kosten zijn verbonden aan fulfilment by About You, kan het in veel gevallen ook kosten besparen. Doordat je (een deel van) jouw producten in het magazijn van About You opslaat, heb je zelf lagere opslagkosten. 
 • Lagere verzendkosten: als je kiest voor Fulfilment by About You, kan dit ook zorgen voor lagere verzendkosten. Omdat About You zo’n grote partij is die grote volumes aanbiedt, heeft het bedrijf verschillende afspraken met transporteurs en pakketbezorgers, die leiden tot lagere tarieven. Het wordt voor de klant dan verleidelijker om bij jou te bestellen, omdat ze minder verzendkosten hoeven te betalen. 
 • Tijdsbesparing: daarnaast bespaar je natuurlijk tijd, doordat je je zelf geen tijd meer hoeft te besteden aan voorraadbeheer, het inpakken en verzenden van jouw artikelen en het afhandelen van retourzendingen. Dit betekent dat je meer tijd hebt voor je eigen bedrijf en waar jij goed in bent.
 • Ruimtebesparing: Door jouw producten op te slaan in het magazijn van About You, kun je meer producten of zelfs een groter assortiment aanbieden. Je kunt meer opslaan of hebt minder eigen opslagruimte nodig.
 • Flexibiliteit: door fulfilment by About You worden pieken in je bestellingen gemakkelijker opgevangen, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen.
 • Klantenservice: wanneer je gebruik maakt van Fulfilment by About You kunnen klanten ook gebruik maken van de klantenservice van About You, die 7 dagen per week beschikbaar is. Klanten kunnen zo altijd iemand spreken als ze vragen of klachten hebben over hun bestelling. 
 • Kennis en ervaring: het efficiënt uitvoeren van de logistieke afhandeling van bestellingen is ingewikkeld. Wanneer je kiest voor Fulfilment by About You, dan kies je ervoor dit proces uit te laten voeren door een bedrijf met veel middelen en kennis om dit proces probleemloos te laten verlopen. 

 

Over Brandsom

Heb je interesse in het verkopen van jouw producten via de marketplace About You? En ben je benieuwd of fulfilment by About You voor jou voordeliger is dan dropshipping? Als marketplace specialist denken wij graag met je mee!

Vind meer informatie en een kostenoverzicht op onze homepagina, bekijk onze servicepagina, neem contact op via  / 030-2270520 of vul onderstaand contactformulier in en vraag vrijblijvend een gesprek aan. 

Neem contact op met Daniel

Onze Fashion specialist Daniel staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Daniel contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Daniel Rabbie, Marketplace specialist, Fashion marketplace consultant