Brandsom Mar 11, 2021 3:22:35 PM 9 min read

Verkopen op GALERIA.de: dé kans voor groei in Duitsland

Wil je de markt van onze oosterburen verkennen? Dan kan door gebruik te maken van de marketplace van Galeria.de. Als je weleens in Duitsland komt, heb je vast eerder van GALERIA Karstadt Kaufhof gehoord. Het zijn prachtige warenhuizen die dus ook een online hebben: GALERIA.de. En ja: sinds kort kan jij daar ook je spullen op verkopen!

Ideaal, want GALERIA Karstadt Kaufhof is een van de sterkste merken van Duitsland. Het heeft daar zelfs een bekendheid van maar liefst 90%. Ook in Nederland en België is het niet onbekend. Het bedrijf bestaat sinds 2018 uit een samenwerking van twee bedrijven: GALERIA Kaufhof GmbH en GALERIA Karstadt Kaufhof.

Zit je eraan te denken om je producten te verkopen via GALERIA.de? Het is een website met een groot bereik waar je zeker van kan profiteren. Brandsom adviseert jou graag over de mogelijkheden van de GALERIA.de marketplace.

Verkopen op de marketplace van GALERIA.de

De categorieën van GALERIA Karstadt Kaufhof ken je misschien al een beetje. Het gaat bijvoorbeeld om kleding, accessoires, reisbenodigdheden, schoenen en speelgoed. Voordat je gaat verkopen op GALERIA.de, moet je hier toestemming voor krijgen. Het bedrijf wil namelijk alleen producten van hoge kwaliteit toelaten. Daarna mag je je producten uploaden. Dit verloopt via het volgende proces:

1. Stuur een mail naar de customer success manager
Om partner van GALERIA.de te worden, moet je eerst contact opnemen via de e-mail: partner@galeria-marktplatz.de. In je mail dien je een verzoek in voor een partnersamenwerking, waarna je jouw producten via de marketplace mag verkopen. Geef daarin aan binnen welke categorie jouw producten vallen. De beschikbare categorieën, zijn:
 • Dames (kleding);
 • Heren (kleding);
 • Kinderen (kleding);
 • Speelgoed;
 • Sport;
 •  Keuken en huishouden;
 • Meubilair;
 • Technologie;
 • Horloges en sieraden;
 • Schoonheid;
 • Tassen en koffers;
 • Reizen.

Neem een kijkje op de website voor de bijbehorende subcategorieën. Passende categorie gevonden? GALERIA.de vindt vooral de kwaliteit erg belangrijk. Zorg dus dat je een nette mail opstelt waarin je jouw product duidelijk omschrijft.

 

2. Samenwerkingscontract opstellen
Is GALERIA.de ook geïnteresseerd? Dan kunnen jullie marketplace-partners worden. De volgende stap is het opstellen van een samenwerkingscontract. GALERIA.de doet dit met jou samen. Door dit contract weet je zeker dat beide partijen voordelen gaan halen uit de samenwerking. Ook worden door dit contract altijd aan de verwachtingen van jouw klanten voldaan.

 

3. Upload je producten op GALERIA.de
Als het eindelijk zover is, kan je producten gaan uploaden! Vergeet zeker niet om ook de productinformatie zo overzichtelijk mogelijk te maken. Dat kan veel schelen voor de vindbaarheid voor jouw klanten. Heb je daar hulp bij nodig? Brandsom helpt je graag. Over het algemeen moet je met het onderstaande rekening houden:

 •  Productnaam: maximaal 56 karakters (inclusief spaties), waarvan slechts 28 karakters op alle pagina’s worden getoond. Het mag geen merknaam bevatten, want die wordt al boven de productnaam weergegeven.
 • Productomschrijving: omschrijf je product zo specifiek en gedetailleerd als mogelijk. Zorg dat je hierin geen referenties naar andere producten opneemt en je goed rekening houdt met SEO-regels. De maximale lengte van de productomschrijving is 5000 karakters, inclusief spaties.
 • Eventuele kledingmaat: de maat van bepaalde producten moet je verplicht invoeren. Zorg dat je hiervoor Europese maten gebruikt, niet bijvoorbeeld Franse, Italiaanse of Duitse maten.
 • Afbeeldingen: de aanbevolen afmetingen voor afbeeldingen zijn 1400 pixels breed en 1600 pixels hoog. De bestanden mogen maximaal 6 MB zijn en op zijn minst een vooraanzicht en volledige weergave bevatten. De achtergrond moet wit, beige of grijs zijn en mag geen logo’s bevatten. Verkoop je badkleding of ondergoed? Wees er dan van bewust dat kindmodellen niet zijn toegestaan.


4. Tijd om te verkopen!
Staan al je producten op de marketplace? Dan kunnen klanten ze gaan aanschaffen! Wanneer iemand jouw product via GALERIA.de bestelt, ontstaat er automatisch een koopovereenkomst. De marketplace stuurt de bestelling naar je door. Na ontvangst verpak je de goederen en verstuur je deze naar de klant. Zodra het pakketje op de post is, krijg je van GALERIA.de de opbrengsten de verkoop, met aftrek van de contractueel overeengekomen voorwaarden.

Marketplace kosten van GALERIA.de

Wat kost het eigenlijk om je producten te verkopen op de website van een groot warenhuis als GALERIA karstadt kaufhof? De marketplace vraagt jou een maandelijkse bijdrage van € 39,99. Daarnaast betaal je een commissiepercentage over iedere verkoop. Het exacte percentage hangt af van de desbetreffende categorie, maar ligt gemiddeld rond de 15%.

Het bedrag dat je verdient met het verkopen op GALERIA.de wordt drie keer per maand uitgekeerd: Op elke 1e, 11e en 21e dag van de maand. Je hoeft dus niet lang te wachten op je inkomsten.

Marketplace integrators voor GALERIA.de

Met een marketplace integrator kan je jouw systemen, zoals je PIM-systeem, ERP of WMS, koppelen aan één of meerdere marketplaces. Dat maakt alles hieromheen een stuk efficiënter en makkelijker. GALERIA.de is zich hier ook van bewust. Daarom werken zij samen met integratiepartner Tradebyte.

Met behulp van Tradebyte wordt het gebruik van de GALERIA.de marketplace een stuk efficiënter. Wil je jouw producten integreren op het platform van GALERIA? Daar kan Brandsom jou bij helpen! Wij zijn namelijk ook partners met Tradebyte. Zo kunnen we jou dus extra goed van dienst zijn.

Verkopen op GALERIA.de met hulp van Brandsom

Ben je klaar om de Duitse markt te gaan veroveren? Laat je niet tegenhouden! Brandsom is dé marketplace specialist van Europa en vertelt jou graag meer over de mogelijkheden. Onze marketplace experts kunnen je onder andere helpen met het contacteren van GALERIA.de, het opzetten van jouw productnetwerk op de website en het optimaliseren van je marketplace SEO.

Bovendien werken we samen met Tradebyte, de integratiepartner van GALERIA.de. Zo kunnen we jou dus optimaal helpen met het integreren van jouw producten op de marketplace. 

Kan jij ons advies wel gebruiken of wil je graag wat meer informatie? Dat kan allebei! Stuur gerust een mailtje naar contact@brandsom.nl of bel ons op, via: +31 (0)30 227 05 20. Wij helpen jou graag!

Neem contact op met Imco

Onze Marketplace specialist Imco staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Imco contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Imco van Elk, Marketplace consultant, Amazon specialist