Brandsom Mar 11, 2021 1:20:00 PM 9 min read

Verkopen op ManoMano doe je zo!

Ben je op zoek naar de ideale marketplace om je producten voor om en rond het huis te verkopen? Dan zou verkopen op ManoMano een optie kunnen zijn! Deze marketplace is dé online de Europese leider in doe-het-zelf, tuinieren en woningverbetering. Je vindt er vele tools en gereedschappen, maar ook meubels, verlichting en bijvoorbeeld huisdieraccessoires. Een super breed assortiment dus!

Verkopen via online marketplaces heeft vele voordelen. Zo maak je bijvoorbeeld gebruik van het bereik van de marketplace en hoef je deze niet zelf meer op te bouwen. Dat geldt ook voor ManoMano. Ze zijn inmiddels gevestigd in 6 landen: Frankrijk, België, Italië, Spanje, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Een geweldige kans om over de landsgrenzen te groeien dus! Bovendien heeft ManoMano grootse ambities: het bereik kan alleen nog maar beter worden.

Wil je zelf producten verkopen op de marketplace van ManoMano? Wij, van Brandsom, adviseren je graag. Met het stappenplan, enkele tips én aanvullend advies uit dit artikel kan je direct starten.

Verkopen op de marketplace van ManoMano

Besluit je via ManoMano te verkopen, dat ga je met een echte expert in zee. Ze zijn namelijk gespecialiseerd in woningverbetering, tuinieren en DIY-klusjes. Dat is ideaal als jouw product binnen één van de categorieën valt. Potentiële klanten vinden jouw product zo makkelijker en sneller.

Als je verkoopt via ManoMano, profiteer je van een betere zichtbaarheid, persoonlijke ondersteuning, een gericht klantbereik en kansen over de grens. Lijkt dit je wat? Doorloop dan het onderstaande stappenplan.

 

Stap 1: check je categorieën
Je kan alleen bij ManoMano verkopen als je product binnen het assortiment past. Denk je dat dit voor jouw product het geval is? Ze hebben de volgende categorieën:

 • Tools & Hardware
 • Garden & Pets
 • Heating & Air Conditioning
 • Electrical, Lighting & Home Automation
 • Bathroom & Plumbing
 •  Construction & Painting

Sluit dit aan bij jouw onderneming? Dan kan jij je aanmelden als verkoper op ManoMano!

 

Stap 2: vul het aanmeldformulier in
ManoMano wil, net als jij, alleen kwalitatieve samenwerkingen aangaan. Daarom voeren ze graag eerst een onderzoekje uit naar jouw organisatie. Welke producten verkoop je? Wat zijn je prijsvoorwaarden? Wat voor klantenservice bied je? Zo kunnen ze controleren of de samenwerking van beide partijen voordelig is.

Om dit onderzoek mogelijk te maken, meld je eerst je bedrijf aan. Dit doe je via het aanmeldformulier. Dat vind je hier: Selling on ManoMano. Volgens ManoMano neemt dit slechts 3 minuutjes van je tijd in beslag. ManoMano zal je snel laten weten of je in aanmerking komt voor een verkopersaccount.

 

Stap 3: upload je producten
Is dit gelukt? Dan kan je gaan verkopen op ManoMano! De marketplace zal je uitleggen wat de volgende stappen zijn. Mocht je eenmaal een account hebben, dan wordt het tijd om je producten te koop te zetten. Hou er rekening mee dat ManoMano strenge eisen handhaaft met betrekking tot productafbeeldingen. Deze zie je hieronder:

 • De hoofdfoto mag geen tekening of illustratie zijn. Je product moet hierbij volledig in beeld zijn en scherp weergegeven in realistische kleuren. Er mogen ook geen teksten of bijvoorbeeld logo’s op de foto staan. De achtergrond moet volledig wit zijn (RGB 255, 255, 255).
 • De aanvullende foto’s moeten uiteraard met het product te maken hebben en opnieuw scherp zijn in realistische kleuren. Je mag hierbij een ander product toevoegen om de schaal duidelijk te maken, zolang het product minstens 85% van het frame in beslag neemt. Voor de aanvullende foto’s mag je ook alleen delen van je product tonen of achtergronden gebruiken.

 

Stap 4: verkopen en bezorgen!
Is alle nodige productinformatie ingevuld en staan je producten op de website? Dan kan je kopers verwachten! Heb je hier nog wat hulp bij nodig, dan kan Brandsom je hier uiteraard weer mee helpen. Zie voor meer informatie het laatste stukje van dit artikel.

Het is de bedoeling dat van tevoren een ‘verwachte koerier’ per product wordt ingesteld. Zo kunnen klanten voorzien worden van bijvoorbeeld verwachte levertijden. Je kan hiervoor natuurlijk ook meerdere alternatieve vervoerders instellen. De bezorging kan je natuurlijk ook met ManoMano zelf regelen.

Voordelen consument en retailers

Waarom zou je gaan verkopen (of kopen) op ManoMano? De marketplace heeft zo’n 2,5 miljoen Europese klanten, waarmee deze vele voordelen biedt voor zowel consumenten als retailers. Voor retailers herkennen wij onder andere de volgende voordelen:

 •  Groei over de landsgrenzen realiseren en ondersteunen;
 • Levering binnen 24 of 48 uur, waardoor de klantbelofte wordt nagekomen;
 • Geautomatiseerde orderpicking van kleine artikelen;
 • Een gericht klantbereik door de duidelijke specialisatie;
 • Profiteren van een nog altijd groeiend bereik.

Kosten voor verkopen op online marketplace ManoMano

Verkopen via ManoMano is niet gratis. Je betaalt geen aanmeldkosten, maar wel een maandelijks bedrag. Momenteel kost het je €60,- per maand om je producten bij ManoMano te mogen verkopen. Hier komt nog een extra bedrag bij per verkoop. Voor ieder artikel dat je verkoopt, betaal je een commissie van zo’n 18 tot 20%. Hoe hoog dit percentage exact zal zijn, is afhankelijk van de productcategorie.

Wil je advies over verkopen op ManoMano?

Zelf verkopen op een marketplace als ManoMano kan soms best lastig zijn. Hoe verbeter je bijvoorbeeld je vindbaarheid? Hoe optimaliseer je de productpagina’s en hoe integreer je jouw merk op verschillende marketplaces? Brandsom kan je daarbij helpen.

Wij van Brandsom zijn zeer ervaren marketplace experts. Als dé marketplace specialist van Europa, denken we graag mee over jouw mogelijkheden en kansen binnen ManoMano. Wat je vraag over deze marketplace ook mag zijn, leg hem gerust bij ons neer.

Ben je benieuwd wat Brandsom voor jou kan betekenen of heb je een vraag over verkopen via ManoMano? Klik dan op onderstaande pijl en neem contact op met een van onze specialisten

Pijl naar beneden (oranje)

Neem contact met Imco

Onze Marketplace specialist Imco staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Imco contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Imco van Elk, Marketplace consultant, Amazon specialist