Imco van Elk May 28, 2020 1:31:00 PM 2 min read

Zalando schiet retailers te hulp

Retailers die zijn aangesloten bij het Connected Retail programma van Zalando hoeven tot eind mei geen commissiekosten te betalen. Op deze manier hoopt Zalando getroffen retailers te kunnen helpen tijdens de coronacrisis.

Zalando wilt retailers op twee manieren helpen. Naast het besluit dat is genomen door Zalando om tijdelijk geen commissie in rekening te brengen, gaat het bedrijf ook wekelijks haar retailers betalen. Normaal gesproken gebeurt dit één keer per maand. Dit zorgt ervoor dat retailers een betere cashflow hebben tijdens deze onzekere tijden. De maatregelen gelden voor zowel huidige als nieuwe partners in het Connected Retail programma.

 

Over het Connected Retail Programma

Het Connected Retail programma is een platform van Zalando wat het mogelijk maakt voor retailers om het aanbod uit de fysieke winkel ook online aan te bieden via Zalando. Dit programma is tijdens de coronacrisis wellicht relevanter dan ooit, aangezien veel offline retailers tijdelijk haar winkels moeten sluiten. Volgens Zalando gaat 87% van alle fashion aankopen nog steeds via offline kanalen. In deze tijden zullen we wellicht een grote verschuiving zien naar online, zodat offline kanalen deze tijden kunnen overleven.

Naar verwachting is de fashion branche de categorie waar de meeste klappen vallen. Veel winkels zijn momenteel dicht, maar ook offline verkopen lijken sterk af te nemen. Het is dan ook te verwachten dat dit gebaar, in combinatie met al afnemende verkopen in fashion, ook effect zal hebben op Zalando haar eigen omzetten.

 

Kansen

Het is nog wat vroeg om te oordelen, maar de verwachting is dat er een grote verschuiving zal komen van offline aankopen naar online. Dit biedt voor retailers en fashion merken ook verschillende merken. Het Connected Retail programma is één van die kansen, maar bijvoorbeeld ook het Zalando Partner programma. De afgelopen periode richt Zalando zich steeds meer op het marketplace model, zodat het voor derde partijen mogelijk is om te verkopen via het Zalando platform.

Neem contact op met Daniel

Onze Fashion specialist Daniel staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Daniel contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Daniel Rabbie, Marketplace specialist, Fashion marketplace consultant

RELATED ARTICLES