Brandsom Jul 12, 2022 1:44:26 PM 8 min read

Adverteren op Amazon

Adverteren op Amazon: waarom en hoe werkt het precies?

Wil jij succesvol en effectief verkopen op Amazon? Adverteren helpt zeker om je bedrijf en merk naar een hoger niveau te tillen. Adverteren zorgt ervoor dat je door nog meer mensen op dit platform wordt gezien. Maar als je wil verkopen, zorg er dan voor dat je advertenties worden getoond aan de juiste doelgroep. Want dat laatste zorgt uiteindelijk voor kliks die ook geld opleveren. Wil jij graag een goede en snelle start maken met adverteren op Amazon? Lees er hier meer over of neem contact op met Brandsom en genereer snel extra omzet via ‘s werelds bekendste marktplaats. 

Waarom adverteren op Amazon?

Amazon is een Amerikaanse marktplaats. Net als de Nederlandse tegenhanger Bol.com, begon Amazon met de verkoop van boeken. Na 20 jaar zijn ze uitgegroeid tot ‘s werelds grootste online retailgigant die zich ook steeds sneller over Europa verspreidt. 

Het platform speelt vroegtijdig in op trends en helpt ook andere bedrijven en ondernemers met groeien. Dit is zeker interessant vanwege de bezoekersaantallen. Vorig jaar had Amazon 26,15 miljoen bezoekers, waarmee het de tweede marktplaats van Nederland is. Zichtbaar zijn via Amazon leidt dus ook tot veel bezoekers op je productpagina’s.

1.Why advertise on Amazon_

Wat is Amazon Advertising?

Net als in Google zoekt de gemiddelde bezoeker als eerste via termen in de zoekbalk. Hierna krijg je als bezoeker de beste resultaten te zien die bij deze termen passen. Dit geldt voor zowel organische als betaalde resultaten. In de laatste categorie vallen de advertenties in de feed. Als je als merk betaalt voor vertoningen op bepaalde termen in Amazon, heet dat dus Amazon Advertising. Je krijgt als retailer een prominente plaats op Amazon, als je betaalt voor advertising.

 

2.What is Amazon Advertising_ 

Welke mogelijkheden biedt Amazon om te adverteren?

Er zijn voor bedrijven of merken 3 mogelijkheden om te adverteren via Amazon. Dit zijn: 

Sponsored Brands 

Deze advertenties geven het merklogo en de producten weer. Het is een handige zet om productvarianten naast elkaar weer te geven. Je speelt zo goed in op de zoektermen van de bezoeker. Bovendien geeft het je als verkoper een voorzetje om de aankopen van de concurrent weg te snoepen. 

Sponsored Products 

Dit zijn de opdrachten die in de zoekresultaten verschijnen. Net als in Google zie je de organische resultaten terug in je feed. Door je bieding en de kwaliteit van je content, komt je advertentie op een hogere plek te staan. Hoe hoger je staat, des te meer bezoekers jouw producten bekijken. Advertising op Amazon is een investering, maar wel eentje die zichzelf kan terugverdienen. 

Display Advertenties

Ook de Display Ads op Amazon zijn vergelijkbaar met die van Google. De advertenties worden getoond op het platform zelf, maar ook partnerwebsites van Amazon. Voor deze ads betaal je niet per klik, zoals bij de zoekadvertenties. Je betaalt op Amazon voor de Display Ads per 1000 vertoningen. Dit type advertentie is vooral goed inzetbaar voor nieuwe product- en/of merklanceringen. 

3.Extensive possibilities through Amazon

Wat zijn de voordelen van adverteren op Amazon?

Adverteren op Amazon biedt oneindig veel mogelijkheden en voordelen. Waarom is het zo fijn voor merken en bedrijven om te adverteren op Amazon? 

  • Meeliften op het succes van het platform
    De Nederlandse versie van Amazon heeft 26,5 miljoen bezoekers per jaar en dit aantal hebben ze in ongeveer 3 jaar opgebouwd. Het succes van Amazon stijgt dus snel in Nederland. Het is daarom fantastisch voor bedrijven en merken om hierop mee te liften. Bovendien is het nog relatief goedkoop, omdat Amazon hier nog niet zo heel lang bestaat. Je krijgt veel terug voor je advertising tegen een lage prijs.
  • Uitgebreide mogelijkheden via Amazon
    Het platform van Amazon biedt veel mogelijkheden. Je kunt meerdere soorten advertenties instellen en ook de content draagt bij aan je online verkopen. Amazon stelt hoge eisen aan de productteksten en afbeeldingen die je erop zet. Dat is niet voor niets, want ook dat draagt weer bij aan de online verkopen van jouw producten. Het zorgt er ook voor dat de shopping feed van Amazon er clean en netjes uitziet, waardoor het voor bezoekers aantrekkelijk is om er hun tijd op door te brengen. 
Zie jij de voordelen van Amazon Advertising? Ga direct aan de slag 

Zoals je ziet, zijn er via Amazon ontzettend veel mogelijkheden om te adverteren. Wil jij direct een vliegende start maken? De consultants van Brandsom weten precies wat je moet doen om succesvol te zijn. Een passende strategie opstellen als eerste stap is dan wel zo belangrijk. Neem daarom contact op met de marketplace consultants van Brandsom via contact@brandsom.nl of bel op 030-2270520 en maak van je verkopen via Amazon een succes! 

Neem contact op met Imco

Onze Amazon specialist Imco staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Imco contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Imco