Brandsom Jul 18, 2022 4:40:50 PM 11 min read

Logistiek via Bol.com

Logistiek via Bol: zo laat jij jouw logistiek regelen door Bol.com

Ben jij een Bol.com verkoper? Dan heb je misschien al eens de term ‘LvB’ langskomen. Logistiek via Bol is een service die beschikbaar is voor alle Nederlandse en Belgische Bol-partners. Op deze pagina leggen we uit wat LvB voor je bedrijf kan doen wanneer je gaat verkopen op Bol.com (of wanneer je dat al doet).

LvB: wat is dat precies?

De afkorting LvB staat dus voor Logistiek via Bol. De naam zegt het al: met LvB verzorgt Bol.com de volledige fulfilment van jouw bestellingen via dit marketplace platform. Je producten staan dan in het Bol.com magazijn. Zij regelen de verwerking, verpakking, verzending én eventuele retourzendingen. Ook maak je gebruik van de Bol.com klantenservice.

1.LvB what is that exactly_

Wat zijn de voordelen van Logistiek via Bol?

Het uitbesteden van de logistiek van jouw Bol.com bestellingen aan de marketplace heeft verschillende voordelen. Primair gezien bespaart het jou een hoop tijd en gedoe. Het verzekert je van tevreden klanten en je hebt bovendien een hogere conversie. Maak je gebruik van LvB, dan toont Bol.com namelijk jouw producten hoger in de zoekresultaten. Oftewel:

  •   Klanten ontvangen producten binnen 1 werkdag thuis;
  • De Bol.com klantenservice is 24/7 bereikbaar voor klantvragen en klachten;
  • Geen gedoe meer met verwerking, verpakking of verzending, dat doet Bol.com allemaal voor jou;
  • Binnen korte tijd een hogere conversie;
  • Onderdeel worden van een grootschalig logistiek netwerk voor verkopen in Nederland en België;
  • Veel tijd besparen voor andere belangrijke taken.

2.If you use LvB, Bol.com will show your products higher in the search results

Hoe werkt Logistiek via Bol (LvB)?

Bij Brandsom begrijpen we het als je graag gebruikmaakt van LvB. Met Brandsom Managed regelen we dit allemaal voor jou. Niet alleen alles wat nodig is voor het opzetten van de logistieke samenwerking met Bol, maar ook voor het integreren van al jouw producten op verschillende marketplaces. Wil je het toch liever zelf regelen, maar heb je wel wat hulp en extra gemak nodig? Het Brandsom consultancy aanbod helpt jou op weg en laat je gebruikmaken van de Brandsom services wanneer jij ze nodig hebt.

Wel moet je, wanneer je de logistiek wil regelen via Bol.com, rekening houden met de onderstaande punten. 

 

Producten voor logistiek opsturen naar Bol.com

Bol.com kan jouw producten alleen aan klanten leveren wanneer zij het product op voorraad hebben. Lees daarom altijd van tevoren de aanlevervoorwaarden.

Let op: niet ieder type product is geschikt voor verwerking in het distributiecentrum. Dat geldt bijvoorbeeld voor hele grote of zware producten of artikelen met ontploffingsgevaar, zoals deodorant. Houd verder rekening met het volgende:

  • Zet jouw artikelen om naar Logistiek via Bol.com. 
  • Meld je nieuwe zending aan het distributiecentrum minimaal 48 uur van tevoren aan.
  • Kies voor het zelf printen van etiketten en labelen van jouw producten of besteed dit ook uit aan Bol.com. Wil je niet zelf labelen? Zorg dan in ieder geval wel dat de EAN’s van de artikelen overeenkomen.
  • Pallets mogen maximaal 1,8 meter hoog zijn.

Wil je zeker weten dat je aan alle eisen voldoet? Gebruik dan de handige checklist van Bol.com.

3.Sending products to Bol.com for logistics

Voorraadplafond of stock ceiling: wat is dat?

Uiteraard zit er een limiet op hoeveel producten je opstuurt richting het Bol.com magazijn. Dit noemen ze het voorraadplafond. Op basis van hoeveel producten jij maandelijks verkoopt en hoeveel ruimte beschikbaar is, bepaalt Bol jouw voorraadplafond. Zorg dus dat je van de producten die je vaker verkoopt meer stuks opstuurt. Ga je snel door de voorraad heen? Geen zorgen, dan verhoogt Bol.com jouw voorraadplafond.

4.B.stock ceiling

Vergelijk je logistieke kosten

Het uitbesteden van de logistiek aan Bol.com heeft voordelen, maar is natuurlijk niet gratis. Wil je extra voordeel halen uit LvB? Maak dat het liefste een goed overzicht van jouw kosten. Wat je kosten zijn, hangt af van wat je precies verkoopt. Misschien kom je met LvB zelfs goedkoper uit! Vergelijk hier je eigen logistieke kosten met de kosten van logistiek via Bol.com.

LvB assortiment gemakkelijk toevoegen via bulk? Brandsom helpt!

De belangrijkste stap voor de logistieke service van Bol.com is het omzetten van jouw producten.  Wij zetten heel gemakkelijk jouw producten om naar LvB. Wil je tegelijkertijd dezelfde artikelen ook overzetten naar verkoopaccounts van andere marketplaces zoals Zalando of Amazon? Dan doen we dat allemaal tegelijkertijd!

Lees hier meer over verkopen via Bol.com, over de diensten van Brandsom en over onze handige marketplace integrators. Heb je toch nog vragen? Natuurlijk mag je ons ook altijd mailen naar contact@brandsom.nl of bellen naar 030 227 05 20. Wie weet tot snel!

Neem contact op met Matthijs

Onze Bol specialist Matthijs staat klaar om al je vragen over de verkoop van fashion op Bol te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Matthijs contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Matthijs