Brandsom Mar 25, 2021 1:29:00 PM 8 min read

Verkopen en adverteren op Fnac Darty marketplace

Ben jij merkeigenaar of retailer en ben je op zoek naar een manier om op eenvoudige wijze de Europese markt te betreden? Dan is verkopen op de Fnac Darty marketplace misschien iets voor jou. Met maar liefst 36 miljoen klanten is Fnac Darty het op twee na grootste e-commerce bedrijf in Frankrijk. En dankzij het partnerprogramma van Fnac Darty verkoop ook jij eenvoudig jouw producten via dit platform! In dit artikel geven we je meer informatie over verkopen en adverteren op Fnac en Darty.

Over Fnac, Darty en Fnac Darty

Fnac is een populaire Franse winkelketen voor onder meer boeken, cd’s, dvd’s, software en consumentenelektronica. In 1957 opende Fnac zijn eerste (stenen) winkel in Frankrijk en al in 1981 kwam Fnac naar België, waar het in no-time verschillende vestigingen opende. In 2019 opende Fnac de eerste winkel in Luxemburg. In 2009 werd www.fnac.com gelanceerd, zodat klanten ook online producten konden kopen.  

Lange tijd was Darty een van de grootste concurrenten van Fnac. Darty begon in 1957 als retail group in Frankrijk met de verkoop van huishoudelijke apparaten. Al snel breidde het bedrijf zich uit door ook huishoudelijke apparaten en consumentenelektronica te verkopen, zoals smartphones en tvs. Darcy lanceerde zijn marktplaats www.darty.com in 2016.

In 2016 gebeurde nog iets belangrijks: Fnac nam de Darty Groep over. Met de overname wil Fnac marktleider worden in de handel van elektronica, boeken en huishoudelijke apparaten in Frankrijk. Sinds de overname zijn zowel Fnac als Darty onderdeel van het moederbedrijf Fnac Darty. 

Verkopen op de Fnac Darty Marketplace

Heb jij interesse om jouw producten te verkopen in Frankrijk? Dan kun je er dus voor kiezen om te verkopen via de Marketplace van Fnac, de marketplace van Darty, of allebei. 

Waarom zou je verkopen op een van de Fnac Darty marketplaces?

 • 36 miljoen actieve klanten
 • 20 miljoen individuele bezoekers per maand
 • alle productcategorieën
 • geen verplichtingen, geen opzegkosten

 

Om te verkopen op één of beide marketplaces van Fnac Darty moet je aan de volgende eisen voldoen: 

 • Je onderneming moet geregistreerd staan (K-bis) of de status hebben van een ‘auto entrepreneur’ (eigen ondernemerschap). 
 • Je moet je eigen fulfillment regelen. Dat betekent dat je je producten zelf moet opslaan, inpakken en verzenden naar de eindklant (dropshipping). 
 • Je moet een factuur naar de eindklant sturen, in het Frans. 
 • Je moet productinformatie en klantenservice leveren in het Frans.

Kosten verkopen op Fnac Darty Marketplace

Verkopen op Fnac of Darty kan je veel extra inkomsten opleveren, maar het kost natuurlijk wel geld om jouw producten op deze populaire websites te plaatsen. 

 • Je betaalt maandelijks €39,99 exclusief btw.
 • Je betaalt een verkoopcommissie van 6,5% tot 16% van de verkoopprijs. De hoogte van de commissie is afhankelijk van de productcategorie en de staat van je product (nieuw, refurbished of tweedehands). 

Adverteren op Fnac Darty Marketplace

Zoals gezegd hebben Fnac en Darty gezamenlijk maar liefst 36 miljoen klanten in Frankrijk. Dat is meer dan de helft van alle Fransen! Toch betekent dit niet dat al die mensen automatisch ook al jouw producten te zien krijgen wanneer je jouw producten verkoopt op één van deze websites. Het bereik van beide websites is groot, maar het aantal aangeboden producten en de concurrentie op de sites ook. 

Nu is het grote voordeel aan Fnac en Darty dat het adverteren van jouw producten inbegrepen zit in de maandelijkse kosten. Voor die €39,99 per maand krijg je verschillende opties om jouw merk en jouw producten te promoten, bijvoorbeeld door: 

 • korte video’s over jouw producten te plaatsen;
 • genoemd te worden in de nieuwsbrief of artikelen geplaatst op de website;
 • en getoond te worden op online banners. 

Ook krijg je toegang te krijgen tot marketing-artikelen geschreven door experts van Darty en Fnac.

Uiteraard kun je daarnaast extra betalen om je producten nog meer onder de aandacht te brengen. 

Extra geld verdienen met jouw website 

Heb je een eigen website, maar verkoop je geen producten? Dan kun je Fnac ook op een andere manier gebruiken om extra geld te verdienen. Dit doe je door producten van Fnac aan te bevelen op jouw website en daarbij door te linken naar Fnac.be (dit noem je een affiliate link). Wanneer mensen op deze link klikken en een aankoop doen op de website, krijg jij een percentage (tot 8%) van het verkoopbedrag. 

Starten met verkopen op een van de Fnac Darty Marketplaces?

Wil je starten met verkopen op één van de Fnac Darty Marketplaces, of allebei, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Of heb je hulp nodig bij het integreren van jouw systemen met deze marketplace(s)? Als specialist op het gebied van marketplaces en integrators helpen wij jou graag op weg! Klik op onderstaande pijl en neem contact op met een van onze specialisten

Pijl naar beneden (oranje)

Neem contact op met Imco

Onze Marketplace specialist Imco staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Imco contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Imco van Elk, Marketplace consultant, Amazon specialist