Brandsom Feb 17, 2022 11:08:47 AM 10 min read

Verkopen en adverteren op MyToys

Verkopen en adverteren op MyToys

Wil jij als schoenenverkoper of speelgoedwinkel vertegenwoordigd zijn op een grote marketplace? Dan is verkopen op Mirapodo of MyToys zeker interessant. Als je speelgoed verkoopt en blij wordt van een groot en georganiseerd assortiment, dan maakt dit platform je helemaal gelukkig.

Mirapodo en MyToys vallen beide onder dezelfde holding, namelijk de MyToys Groep. De Mytoys Groep is de nr. 1 online retailer voor familie-aankopen in Duitsland. De meermaals bekroonde merkenfamilie, die in het boekjaar 2019/2020 een totale omzet van 720 miljoen euro genereerde, omvat de winkelaanbiedingen van MyToys, Limango, Mirapodo en Yomonda. De MyToys Groep is een van de meest succesvolle e-commercebedrijven in Duitsland.


Wil jij als schoenenverkoper of speelgoedwinkel vertegenwoordigd zijn op een grote marketplace? Dan is verkopen op MyToys zeker interessant. Neem contact op met Brandsom via de onderstaande pijl voor een vrijblijvend consultancy gesprek. Onze specialisten helpen je graag verder met de opzet van een verkoopstrategie.

Pijl naar beneden (oranje)


Wat is MyToys?


Droomde je vroeger als kind van een bezoekje aan zo’n gigantische Amerikaanse speelgoedwinkel die je ook in de films zag? Kijk dan zeker even rond op MyToys. Het is al sinds 2000 de missie van MyToys om de winkelbeleving zo prettig mogelijk te maken, voor zowel ouders als kinderen. Met de slogan ‘Gewoon alles voor je kind’, geven zij aan er voor het hele gezin te zijn.

Als je als speelgoedverkoper actief bent op MyToys, is het zeker goed om te adverteren via dit platform. Als kleine retailer zit je waarschijnlijk op MyToys, om je omzet een flinke boost te geven. De advertentiemogelijkheden van de Duitse grote retailer geven je veel zichtbaarheid, klikken, bezoeken en uiteindelijk ook conversie. 

Wat is Mirapodo? 

Mirapodo bestaat al sinds 2009 en vond in 2013 aansluiting bij de MyToys Groep. Ze verkopen meer dan 1400 schoenenmerken op hun platform en die zijn goed voor meer dan 150.000 schoenmodellen. De winkel omvat ook een premium merken sectie voor geselecteerde merken en er is een sectie voor sport- en outdoormode. De focus ligt wel op de verkoop van schoenen. 

 

Adverteren op MyToys


MyToys biedt veel opties om mee te adverteren. Zeker als je een combinatie van middelen wilt inzetten, is het fijn om te sparren met specialisten op het gebied van marketplaces. Neem vrijblijvend contact op met Brandsom als jij de maximale mogelijkheden wil benutten bij het verkopen en adverteren op MyToys.


Waarom adverteren op MyToys?


Adverteren kan winstgevend zijn voor kleine merken. De zichtbaarheid van een merk neemt tot wel 50 procent toe door te adverteren. De winst door verkoop kan tot 25 procent toenemen. Dankzij advertenties neemt het aantal bezoekers dat eraan denkt jouw product te kopen, tot wel 60 procent toe. Adverteren op MyToys legt je dus zeker geen windeieren.


Adverteren op via MyToys – hoe gaat het in zijn werk?

Er zijn veel mogelijkheden om te adverteren op MyToys. Als je wil verkopen op het platform, bedenk dan goed wat jouw doel is. Heb je een nieuw merk en wil je meer naamsbekendheid krijgen? Of wil je juist dat klanten eerder jouw product kopen, door de korting die je hierop geeft? Elke doelstelling vraagt weer om een specifieke manier van adverteren.

Doe goed onderzoek of laat je informeren door een specialist. Het is natuurlijk zonde als jouw marketingbudget zich uiteindelijk niet terugbetaalt, omdat je deze niet goed inzet.

Mogelijkheden om te adverteren:
  • Adverteren op MyToys met gesponsorde producten
  • Social media campagneBlog MyToys
  • Gebruik van stories
  • Vermelding in de nieuwsbrief
  • Branded content
  • Geprinte catalogus


Waarom verkopen op Mirapodo een goed idee is


Mirapodo verkoopt ontzettend veel merken en zoekt nog altijd naar uitbreiding. Heb je een nieuw merk dat nog nergens online te vinden is? Dan verdient het zeker een plaatsje op Mirapodo. Een plek op het platform kan je namelijk veel bezoekers en ook klanten opleveren. De website heeft 4 miljoen actieve klanten per maand die zorgen voor 5 bestellingen per minuut.

Ze lopen niet alleen hard met hun assortiment in schoenen. Ze breiden momenteel ook hun assortiment in dames- en herenmode uit. De reden hiervoor is dat zij de klantervaring voortdurend willen verbeteren. Klanten kunnen gelijk de mooiste mode uitzoeken naast hun nieuwe paar schoenen.

Verkopen op Mirapodo is een goed idee, omdat je als verkoper kan meeliften op het succes van het platform. De omvang van het aantal bezoekers geeft je de ruimte om te groeien. Via Mirapodo zijn er diverse mogelijkheden om je producten te promoten. Geld uitgeven en tijd besteden aan je eigen promotie is niet meer nodig.


Verkopen op online marketplaces? Ga in gesprek met de consultants van Brandsom

Ben jij als kleine retailer actief in de speelgoed- of schoenenbranche en wil je profiteren van de groei van deze marketplaces? Hoe eerder je erbij bent, des te meer je profiteert van het aantal kopende kijkers op de platforms. Verkopen via online-marktplaatsen is niet iets wat je zomaar even doet, als je er echt profijt van wil hebben. Neem contact op met de consultants van Brandsom voor een vrijblijvend gesprek via contact@brandsom.nl of bel ons op 030-2270520.

Neem contact op met Imco

Onze MyToys specialist Imco staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Imco contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Imco van Elk, Marketplace consultant, Amazon specialist