Brandsom Mar 23, 2022 4:18:43 PM 13 min read

Verkopen op About You

Verkopen op About You

Ben jij verkoper binnen de fashion branche? Dan kan het een goed onderdeel van je strategie zijn om kleding te verkopen op één of meerdere fashion marketplaces. AboutYou valt, net als Zalando, binnen de Otto Group en is de laatste jaren aan een opmars bezig.

Met een omzetgroei van 54,8 procent over het jaar 2021-2022 vestigt deze online fashion marketplace zich als grote naam in een branche waarin al veel aanbieders actief zijn. Zowel grote modemerken als kleinere ondernemers liften mee op het succes van de webshop door te verkopen About You. Dit artikel vertelt je wat hier de voordelen van zijn en hoe jij hier als fashion retailer gebruik van maakt.


Wat zijn de voordelen van verkopen op About You?

Dat verkopen op About You aantrekkelijk is voor grote en kleine fashion retailers, blijkt al uit de cijfers van de afgelopen jaren. De andere voordelen staan hieronder voor je op een rijtje:

 • Populair onder een jonge doelgroep: het assortiment richt zich voornamelijk op de jongere generaties. Dit zou een belangrijke reden kunnen zijn waarom de webshop zo snel groeit. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat in 2020 86 procent van de 25- tot 45-jarigen online kocht. Komt dit overeen met jouw doelgroep? Dan is About You voor jou een onmisbaar verkoopkanaal.
 • Meer dan 400.000 producten online: dit geldt niet alleen voor kleding. About You breidde haar assortiment al snel uit met tassen, schoenen en beautyproducten. Als verkoper betekent het dat je onderdeel bent van een one-stop shop waar de juiste doelgroep graag online kleding koopt.
 • Internationale verkoop: wanneer je fashion gaat verkopen op About You kun je in maar liefst 25 landen op een eenvoudige manier klanten werven: About You is actief in Oostenrijk, België, Tsjechië, Estland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Letland, Litouwen, Nederland, Ierland, Frankrijk, Kroatië, Bulgarije, Denemarken, Finland, Zweden, Spanje, Italië, Griekenland, Portugal, Polen, Roemenië, Slowakije, Slovenië en Zwitserland.
  De webshop maakt momenteel een enorme groei door: de omzet steeg maar liefst naar 1,17 miljard in fiscaal jaar 2020 - 2021. Stap je nu in, dan pik je eenvoudig een graantje mee van dit enorme succes.
 • Ruime keuze: in de webshop van About You heb je als consument de keuze uit maar liefst 2000 verschillende merken. Dit is voor jou als verkoper interessant, omdat consumenten het fijn vinden om te shoppen bij winkels met een breed assortiment. Dat scheelt veel tijd, geld en gedoe. Klanten bezoeken een winkel graag als ze ruim de keuze hebben.
 • Meer dan 26 miljoen app-downloads: zoveel mensen hebben met één klik op de knop toegang tot de fashion die te koop is op About You. Uit onderzoek blijkt dat 94 procent van de Nederlanders wel eens een online aankoop doet. De millennials en Generatie Z zijn de koplopers als het gaat om online winkelen. Omdat About You zich richt op de jongere doelgroep die opgroeide met een smartphone, spreek je als online fashion retailer gelijk de juiste mensen aan.
 • Goede samenwerking en advertising-mogelijkheden: in samenwerking met haar partners verbindt About You de kledingmerken met de doelgroep. Het platform maakt gebruik van native advertising op zowel de webshop als op externe websites. About You biedt mode- en non-fashion merken de mogelijkheid om hier gebruik van te maken. Dat scheelt voor jou als verkoper als het gaat om marketingactiviteiten.

Brandsom - AboutYou Verkoop

 

Genoeg redenen dus om te verkopen op About You. Wel is de online retailer selectief in de verkopers die zij toelaat. Wil jij weten hoe je sneller door de aanmeldprocedure heen komt zodat je direct kunt starten met verkopen op About You? Klik dan op de pijl hieronder en neem contact op met een consultant van Brandsom.

Pijl naar beneden (oranje)

 

Hoe werkt verkopen op About You?

De cijfers qua groei, verkopen en bezoekers liegen er niet om. Als jij als fashion retailer graag wil groeien, is fashion verkopen op About You echt geen gek idee. Hieronder lees je hoe dit werkt voor jou.

Wat heb je nodig om fashion te verkopen op About You?

Om te verkopen op About You zijn er een aantal stappen om te doorlopen:

 • Je dient te beschikken over de juiste informatie en documenten. Denk hierbij aan productinformatie, informatie over de voorraad, foto’s en prijzen.
 • De producten die je verkoopt vallen in de categorieën: mode, beauty en accessoires.
 • Verkoop van oude producten is niet toegestaan. De oudste items mogen ten laatste van hetzelfde seizoen van vorig jaar zijn.
 • Vragen en klachten hoor je als fashion B2C verkoper binnen 24 uur te beantwoorden.
 • Je biedt verzending en retourzending gratis aan.
 • Je werkt met de door About You gekozen bezorgpartner, namelijk PostNL.
 • Je levert het product binnen 4 dagen bij de klant.
 • Producten moeten verzonden worden in de verpakking van About You. Deze kun je tegen kostprijs kopen van About You.

Het logistieke proces

Wil jij online kleding verkopen op About You? Dan heb je 2 opties voor het logistieke proces. Je opereert vanuit je eigen magazijn (dropshipping) of je laat de producten verzenden vanuit het Fulfilment Center van About You.

Kies je voor de tweede optie, dan neemt About You de opslag van de producten, het voorraadbeheer, het inpakken en de verzending van jouw producten van je over. Dit geldt eveneens voor alle retourzendingen.

Dropshipping:
Bedrijfsintegratie: partners tekenen contract en leveren afbeeldingen van hun producten.
Technische interface: partners verstrekken de vereiste gegevens voor hun producten.
Kwaliteitscontrole van de gegevens: ABOUT YOU herziet de productgegevens van partners.
Testen van live bestellingen: ABOUT YOU voert een testorder uit
Go live: partners realiseren de directe toegang tot onze klanten in maximaal negen landen

Fulfilment van About You:
Partners leveren goederen via B2B levering aan onze ABOUT YOU magazijnen
Wanneer een klant bestelt in onze ABOUT YOU winkels, verzamelen en verpakken wij de artikelen
Partners en ABOUT YOU artikelen worden verzameld en verpakt in één pakket
Wij versturen het pakket naar de klant en maken daarbij gebruik van ons uitgebreide logistieke netwerk


Integratie online fashion marketplace

Wil je verkopen op About You of één of meer andere online fashion marketplaces? Dan is het handig om gebruik te maken van een integrator. Een integrator is software die jouw systemen kan koppelen met meerdere marketplaces. Aan de hand hiervan kun je al je marketplace-gerelateerde zaken efficiënt bijhouden en optimaliseren. Denk aan: productinformatie, voorraadbeheer, etc.

Dankzij de volledig geïntegreerde interface maakt Tradebyte de verbinding met het About You platform mogelijk voor externe partners. Via de TB.One SaaS-oplossing kunnen retailers, merken en fabrikanten hun producten perfect presenteren.

Een andere optie is Channelengine. Hiermee zie je in één oogopslag of onder andere je prijzen, voorraden en marges up-to-date zijn.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste integrator voor jou? Of vind je het installeren van een integrator ingewikkeld? Als integrator specialist helpen we je graag!

 

Brandsom - AboutYou Integratie

 
Meer weten over verkopen op About You en andere online fashion marketplaces?

Wil je meer weten over verkopen op About You, of over de beste verkoopstrategie op andere fashion marketplaces, kijk dan rustig verder op onze website. Op zoek naar gepersonaliseerd advies? Onze About You consultants helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact op met Brandsom om een gesprek te plannen met onze marketplace consultants. Dit kan via contact@brandsom.nl of 030-2270520.

Neem contact op met Ivo!

Onze AboutYou specialist Ivo staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Ivo contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Ivo (1)