Brandsom Mar 14, 2022 4:20:43 PM 12 min read

Verkopen op Allegro

Verkopen op Allegro – zo breid je uit naar Polen met je webshop 

Ben jij een detailhandelaar en wil je uitbreiden naar markten in Oost-Europa? Dan is Polen een geweldig startpunt. Allegro is het meest vertrouwde consumentenmerk in Polen, bezocht door bijna 21 miljoen klanten op zoek naar de beste producten tegen aantrekkelijke prijzen. Meer dan 200 miljoen aanbiedingen en 128.000 verkopers van over de hele wereld maken Allegro de beste plek om uw avontuur met online zakendoen in Polen te beginnen.

Producten en bedrijven die uit ons land komen, worden in Polen met open armen ontvangen. Wil je vooral via online kanalen verkopen? Dan raden wij aan om gebruik te maken van de marktplaats Allegro. Dit heeft voor jou als verkoper diverse voordelen. In dit artikel lees je meer over:

Wil je gelijk succesvol aan de slag met het verkopen op Allegro? Wij adviseren dan een passende strategie en hands-on implementatie. Brandsom is de marketplace specialist die jou helpt met het uiteenzetten van de strategie en de uitvoering ervan. Klik op de pijl hieronder als je meer wil weten over verkopen op Allegro.

Pijl naar beneden (oranje)

Wat is Allegro?

Allegro werd opgericht in 1999 in Poznań. Ze zijn begonnen als klein bedrijf en zijn nu uitgegroeid tot de grootste marketplace van Polen. Tegenwoordig heeft het bedrijf ook kantoren in Warschau, Toruń, Wrocław en Krakau. 

Allegro heeft dus sinds 1999 een flinke groei doorgemaakt. In die tijd deden ze zaken vanuit de kelder van een computergroothandel. De eerste versie van de website was nog zo simpel, dat hij in zijn geheel paste op slechts één diskette. E-commerce stond in Polen op dat moment nog in de kinderschoenen. Allegro heeft daarna als webshop flink bijgedragen aan de groei van de Poolse
e-commercemarkt. In de ruim 20 jaar dat het bedrijf bestaat, evolueerde het Allegro-platform tot de meest vertrouwde Poolse online marktplaats. 

Het bedrijf zelf onderging in die tijd ook een flinke transformatie. Ze begonnen als veilingsite voor hobbyisten. Dit zijn de cijfers en feiten van de grootste online marktplaats in Polen: 

 • Het bedrijf heeft 5 kantoren, verspreid over Polen;
 • In totaal werken 2200 medewerkers voor de online marktplaats;
 • Allegro is voor 80 procent van de Polen de bekendste online winkel;
 • Op de marktplaats bevinden zich 125.000 b2b-verkopers;
 • Deze verkopers zijn gezamenlijk goed voor 200 miljoen aanbiedingen;
 • Ze zijn het 10e meest bezochte e-commerceplatform wereldwijd;
 • Allegro ontvangt maandelijks 20 miljoen bezoekers op het platform;
 • De webshop heeft een zeer groot assortiment in allerlei categorieën. 

Brandsom - Allegro Bezoekers

Wat zijn de voordelen van verkopen op Allegro?

Verkopen op Allegro heeft diverse voordelen voor je webshop. Je kunt flink profiteren van de miljoenen bezoekers die dagelijks naar de online marktplaats gaan. Wil je weten wat de voordelen zijn? Die staan hieronder voor je op een rijtje.

 • Allegro geeft je webshop naamsbekendheid en zorgt voor extra omzet
  Als relatief onbekende verkoper profiteer je van de groei en het bezoekersaantal van een platform met nationale bekendheid. Verkopers gaven aan dat hun omzet steeg door de aanwezigheid op Allegro, met een gemiddelde groei van 18 procent.
 • Je hebt geen startkapitaal nodig als je gaat verkopen op Allegro;
 • Je betaalt alleen commissies als bezoekers ook producten van je kopen;
 • Er zijn geen eisen met betrekking tot het minimum en maximum aantal verkochte goederen of de aanwezigheidsduur op het platform – je kunt verkopen zonder verplichtingen of risico.
 • Een Poolse rekening is niet nodig
  Het enige wat je nodig hebt, is een PayU-account, een betaalsysteem dat Allegro zelf ook faciliteert. Vanuit PayU kun je makkelijk je omzet overschrijven naar je eigen nationale rekeningaccount.

Brandsom - Allegro Verkoop

 

Wat moet je weten voor je gaat verkopen op Allegro?

Aanmelden voor verkopen op Allegro verloopt eenvoudig. Toch zijn er een aantal zaken waar je als verkoper rekening mee moet houden. 

 • Registratie en instellen van een betaalmethode
  Registreren op Allegro gaat snel. Meld je aan op allegro.pl door op "Mijn Allegro->Aanmelden" te klikken en de instructies te volgen. In je Allegro-account vind je een link waarmee je ook gelijk je PayU-account aanmaakt. Dit heb je nodig om alle omzet over te schrijven naar je eigen rekening.
 • Munteenheid
  De enige verhandelde valuta op Allegro is de Poolse zloty (PLN), dus PayU slaat het geld op en stuurt het geld in PLN. Uw lokale bank kan je wel helpen de PLN om te zetten in de gewenste valuta. Geef dit aan bij je zakelijke bank waar je als bedrijf een rekening hebt.
 • Standaard en aanbevolen verzend- en retourbeleid
  Het advies vanuit Allegro is om gratis verzending aan te bieden. Verder is het aan te raden om een lokaal retouradres op te geven. Dit maakt je betrouwbaarder als verkoper.
 • Afmeting en voorraad
  Allegro biedt geen beperkingen aan de afmeting van producten. Bovendien maakt het niet uit hoeveel producten je aanbiedt. De oplage mag onbeperkt zijn voor het Poolse platform.
 • Voorraad verwerken
  Het beste is om een lokaal magazijn in te schakelen voor de opslag en verzending. Dit maakt het verzend- en retourproces makkelijker voor zowel jou als verkoper als voor de klanten die van je kopen.

Wat zijn de kosten van verkopen op Allegro? 

In tegenstelling tot andere populaire e-commerceplatforms, heeft Allegro geen verplichte maandelijkse abonnementskosten, initiële kosten of kosten voor productvermeldingen geïntroduceerd. Als verkoper betaal je wel commissie over de producten die je verkoopt. Hieronder vind je commissies van de meest verkochte categorieën: 

 • Benodigdheden voor huisdieren  –  11.5 procent;
 • Kantoorbenodigdheden  –  10 tot 15 procent;
 • Sieraden en horloges  –  15 procent;
 • Speelgoed  –  10 procent;
 • Fotografie  –  10 procent;
 • Boeken en stripalbums  –  8 procent. 

Als jij als online retailer producten verkoopt in één van de bovengenoemde categorieën, weet je precies hoeveel commissie je afdraagt per verkocht product. Het is zelfs uit te rekenen wat je afdraagt over je totale voorraad. 

Daarnaast kun je als verkoper ook gebruikmaken van het Allegro Smart programma. Dit motiveert klanten om meer te kopen, omdat dit programma recht geeft op gratis verzending. Omdat gratis verzending moeilijk te weerstaan is, worden Smart aanbiedingen vaker gekozen door klanten. Dit heeft voor jou als verkoper ook weer een positieve invloed op de zichtbaarheid. Bovendien dekt Allegro met Smart de kosten van retourzendingen. 

Wil je meer weten over verkopen op Allegro? Neem dan vrijblijvend contact op met de consultants van Brandsom

Als je erover denkt jouw bedrijf uit te breiden tot over de landsgrenzen en op zoek bent naar advies van marktplaats-specialisten, neem dan contact op met een van onze consultants om de mogelijkheden te bespreken. Of je nu hulp nodig hebt met het opzetten van advertentiecampagnes, optimaliseren van content, vertalingen, integratie of logistieke diensten, wij bieden flexibele, op de korte termijn gerichte diensten maar ook de mogelijkheid om uw volledige marktplaats activiteiten aan ons uit te besteden.

Vind meer informatie en een kostenoverzicht op onze homepagina, bekijk onze service pagina, neem contact op via contact@brandsom.nl / 030-2270520 of vul onderstaand contactformulier in en vraag vrijblijvend een gesprek aan.Neem contact op met Imco

Onze Allegro specialist Imco staat klaar om al je vragen te beantwoorden. Vul het formulier in en laat Imco contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Imco