Brandsom Aug 18, 2023 9:45:05 AM 10 min read

Verkopen op Praxis marketplace Maxeda

Verkopen op Praxis marketplace Maxeda

In de dynamische wereld van e-commerce draait alles om het vinden van de juiste kanalen om je producten te verkopen. Als merkeigenaar, b2b-verkoper of ambitieuze ondernemer in de Benelux, heb je nu een gouden kans om je omzet te verhogen: de toonaangevende bouwmarktketens Praxis (Nederland) en Brico (België) openen sinds kort hun deuren voor externe verkopers onder de naam Maxeda. Dat biedt aantrekkelijke mogelijkheden om jouw eigen assortiment onder de aandacht te brengen van miljoenen potentiële klanten. Maar hoe pak je het aan? We zetten voor je op een rij hoe je het aanpakt, als je op het succes van deze marktplaats wilt aansluiten en wilt starten met verkopen op Praxis.

Maxeda, marketplace van Praxis en Brico

Maxeda is de marketplace van Praxis en Brico. Praxis is één van de bekendste Nederlandse bouwmarktketens en Brico is dat in België. Brico is zelfs marktleider. Samen zijn Praxis en Brico toonaangevend in de Benelux op het gebied van DIY (do it yourself, oftewel doe het zelf) producten. Het gaat om drie winkelformules: naast Praxis en Brico is dat BricoPlanit: een concept van superstores met minimaal 10.000 vierkante meter winkeloppervlak en meer dan 40.000 doe-het-zelfproducten.

Enkele indrukwekkende kerncijfers: op dit moment hebben de ketens samen 344 winkels in de Benelux, meer dan 7.000 medewerkers en een indrukwekkende naamsbekendheid van maar liefst 99%. Er komen in totaal gemiddeld 1,5 miljoen klanten per week. De omzet bedraagt in totaal zo’n 1,5 miljard euro per jaar.

Maxeda eerste online DIY marketplace in de Benelux

Deze twee bedrijven lanceerden in februari 2023 hun gezamenlijke online marktplaats. Daarmee zijn het de eerste DIY-retailers in de Benelux die een marketplace starten. De marketplace, die geïntegreerd is in de bestaande websites en apps van Brico.be en Praxis.nl, stelt Brico en Praxis in staat om klanten online een oneindig groot doe-het-zelfassortiment aan te bieden. Hierdoor vormen de websites en apps van Brico en Praxis de one-stop-shop voor doe-het-zelfproducten.

Voor de techniek achter de marketplace kozen Brico en Praxis ervoor om samen te werken met Mirakl, de pionier op dit gebied en het meest geavanceerde SaaS-platform voor zakelijke marketplaces. Ze gebruikten hun jarenlange ervaring op hun vakgebied voor het ontwerp van Maxeda’s marketplace en zorgden voor een naadloze integratie in de voor de klanten al bekende kanalen.

1.What are Sponsored Prod­ucts_

Waarom kiezen voor verkopen op Praxis marketplace?

Maxeda’s Marktplaats, dat is waar het allemaal gebeurt in de Benelux. Met Praxis, dat wekelijks 1,6 miljoen bezoekers trekt en Brico met 900k bezoekers, bevind je je in de hotspot van DIY en Home & Living. Deze marktplaatsen zijn niet alleen giganten op zich, maar ze bieden ook een immense kans voor jou als merkeigenaar om je doelgroep te bereiken.

Stel je voor: honderden fysieke winkels verspreid over de Benelux, een online aanwezigheid die alleen maar groeit en een trouwe klantenkring die actief op zoek is naar DIY en Home & Living producten. Dat is precies wat Praxis en Brico te bieden hebben. Deze bekende namen hebben niet alleen een solide reputatie opgebouwd in de branche, maar ook een enorme klantenbase. Door de klantgerichtheid, het brede assortiment en de goede service hebben zowel Praxis als Brico en BricoPlanit een uitstekende reputatie. Dat werkt natuurlijk door in de uitstraling van Maxeda.

Jouw assortiment op Maxeda

Natuurlijk werkt de Maxeda marktplaats voor jou het beste wanneer jouw producten aansluiten bij het assortiment van de marktplaats. Het assortiment van Maxeda is breed, maar het is natuurlijk geen Amazon of Bol.com, die vrijwel letterlijk alles verkopen. Dit zijn de belangrijkste Maxeda categorieën:

 • Verlichting en elektriciteit
 • Verf en behang
 • Bouwmaterialen
 • Tuin
 • Sanitair en keukens
 • Vloeren en tegels
 • Ramen, deuren en trappen
 • Decoratie en opbergen
 • Gereedschap en ijzerwaren
 • Verwarming en ventilatie
 • Dierbenodigdheden

Kun je verkopen op Praxis en tegelijkertijd op andere marketplaces?

Ben je al actief op andere e-commerce platforms zoals Bol en Amazon? Of ben je van plan dat te gaan doen? Parallel verkopen op Maxeda en andere marketplaces is mogelijk. Terwijl je op de ene marketplace aanwezig bent, bereik je op de andere een geheel nieuw publiek dat specifiek op zoek is naar producten in de categorieën die we in de vorige alinea noemden. Deze strategie kan leiden tot aanzienlijke omzetgroei, aangezien je profiteert van de brede en diverse klantenbasis van Praxis en Brico. Bij verkoop op meerdere marketplaces is het verstandig gebruik te maken van een marketplace integrator zoals ChannelEngine of ProductFlow. Lees er alles over op onze integrator pagina.

Hoe begin je met verkopen op Praxis?

Laten we de praktische kant bekijken; het proces is eigenlijk vrij eenvoudig. Als eerste stap moet je ervoor zorgen dat je bedrijf voldoet aan de vereisten van de marketplace. Dit omvat zaken als betrouwbare levering, goede klantenservice en kwaliteitsproducten. Zodra je bedrijf goedgekeurd is, is het tijd om je producten te integreren met de marketplace. Zorg er ook voor dat je productinformatie volledig is en dat je afbeeldingen van hoge kwaliteit hebt om potentiële kopers te overtuigen.

Succesvol starten in 4 simpele stappen

We vatten kort samen hoe het proces verloopt als je bedrijf door Maxeda is goedgekeurd:

 • Contract: onderteken het contract na goedkeuring.
 • Opstart: verbind met het systeem en voeg je assortiment toe.
 • Testen: zorg dat alles soepel werkt en er goed uitziet.
 • Livegang: jouw producten zijn klaar om de schappen te vullen.

Grijp je kans om te groeien

Met Maxeda heb je het bereik van Praxis en Brico als nieuwe mogelijkheden om je producten aan te bieden. Tijd om actie te ondernemen dus. De stijgende populariteit van DIY en Home & Living producten in de Benelux, gecombineerd met het enorme bereik van deze marketplaces, creëert een unieke kans voor groei. Start je reis door je merk en producten te presenteren aan een breed publiek. Verkoopsucces op Praxis en Brico is binnen handbereik - grijp deze kans en laat je omzet groeien als nooit tevoren.

Brandsom: jouw partner in verkoopsucces

Bij dit avontuur is Brandsom graag je gids. Onze expertise in online verkopen en de complexe wereld van marketplaces zetten we graag voor je in. Of je nu advies nodig hebt over productintegratie, optimalisatie van aanbiedingen of strategieën om op te vallen, Brandsom heeft de kennis om je naar succes te leiden.

Denk jij over verkopen op Praxis marketplace Maxeda? Met Praxis en Brico als jouw nieuwe verkooppartners en Brandsom als jouw gids, staat niets je in de weg om een opmerkelijke aanwezigheid te creëren en je omzet naar nieuwe hoogten te stuwen. Contact met ons opnemen doe je eenvoudig door te bellen naar +31(0)30 227 05 20 of een e-mail te sturen naar contact@brandsom.nl.

Neem contact op met Matthijs

Vul het formulier in en laat Matthijs contact opnemen om te bespreken wat Brandsom voor jou kan doen!

Of bel direct op +31(0)30 227 05 20.

Matthijs